Με παρέμβαση Ιωάννου πίσω στο Λίβανο η ψαρόβαρκα με τους 73 μετανάστες

Με παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών Κωνσταντίνου Ιωάννου η κυβέρνηση του Λιβάνου έδωσε άδεια για την επιστροφή της ψαρόβαρκας με τους 73 μετανάστες (9 γυναίκες 11 παιδιά και 53 άνδρες, εκ των οποίων 7 ασυνόδευτοι ανήλικοι), η οποία εντοπίστηκε το βράδυ της Παρασκευής 28 Ιουλίου από άκατο της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας Κύπρου, 12 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο.

Λόγω της υπερφόρτωσης της βάρκας και των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και εγκυμονούσαν κίνδυνο

ανατροπής της βάρκας, το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) έθεσε σε εφαρμογή το Εθνικό Σχέδιο «ΝΕΑΡΧΟΣ» και όλοι οι επιβαίνοντες οδηγήθηκαν στο αλιευτικό καταφύγιο Παραλιμνίου.

Ο υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου επικοινώνησε με τις Αρχές της γειτονικής χώρας και ζήτησε όπως ενεργοποιηθεί η συνεννόηση στην οποία κατέληξαν την προηγούμενη Πέμπτη κατά τις επαφές που είχε με την κυβέρνηση του Λιβάνου, για μείωση των μεταναστευτικών ροών.

Η ψαρόβαρκα επέστεψε με ασφάλεια το μεσημέρι της Κυριακής στον Λίβανο και η πολυμελής ομάδα μελών της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας της Κυπριακής Δημοκρατίας που τους συνόδευσε αναμένεται στην Κύπρο αύριο Δευτέρα.

Ο υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε τις ευχαριστίες της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τις Αρχές του Λιβάνου για την συνεργασία, ενώ η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας ευχαρίστησε τις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, και ειδικά του ΥΠΕΣ, για την ασφαλή επιστροφή των ξένων υπηκόων.

Διαβάστε επίσης: 

Καταγγελία: Αστυνομικοί επαναπροώθησαν μετανάστες με ακατάλληλη βάρκα

Αστυνομία: Αδειοδοτημένο από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας το ρυμουλκό πλοίων

ΙΣΟΤΗΤΑ: Επανέρχεται με έγγραφο για επαναπροώθηση μεταναστών-«Μας είπαν ψεύτες»

Keywords
Τυχαία Θέματα