Με νέους κινητήρες diesel 160 ίππων, 4x4 & αυτόματο κιβώτιο

Πρόκειται για ένα μοντέλο που συνυπάρχει για δεκαετίες στη γκάμα της Honda επιτυγχάνοντας σημαντικούς αριθμούς πωλήσεων με πολλά βραβεία στην κατοχή του. Βρίσκεται ήδη στην τέταρτη του γενιά αλλά η πρόσφατη ανανέωση το καθιστά ανάμεσα τους πρωταγωνιστές της κατηγορίας. Ο λόγος για το ολοκαίνουριο Honda CR-V που βρίσκεται ήδη στους εκθεσιακούς χώρους της Demstar Automotive και είναι εφοδιασμένο με νέο πετρελαιοκινητήρα 1.6 i-DTEC 160 ίππων και αυτόματο κιβώτιο.

Το

ολοκαίνουριο CR-V ανήκει σε μία νέα σειρά προηγμένων μοντέλων της Honda, που επιβεβαιώνουν την πρωτοποριακή προσέγγιση της μάρκας σε μηχανολογικές και τεχνολογικές λύσεις. Ένα μοντέλο που έχει εξελιχθεί με γνώμονα τις ανάγκες των Ευρωπαίων οδηγών.

Σχεδιαστικά, οι αλλαγές στο ανανεωμένο Honda CR-V είναι διακριτικές με στόχο το φρεσκάρισμα στην όλη εμφάνιση του. Οι σχεδιαστές έχουν επικεντρωθεί κυρίως στο εμπρός τμήμα όπου εκεί συναντούμε τα νέα φωτιστικά με LED φώτα ημέρας, τα οποία πλέον μακραίνουν τις διαστάσεις τους και εισέρχονται μέσα στην τονισμένη μάσκα. Επανασχεδιασμένος είναι και ο προφυλακτήρας με μεγαλύτερες εισαγωγές και νέους προβολείς ομίχλης. Στα πλάγια ξεχωρίζουν οι νέας σχεδίασης ζάντες, ενώ το πίσω μέρος έχει δεχθεί αλλαγές στον προφυλακτήρα και στα φωτιστικά σώματα.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι περιορισμένης έκτασης σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά. Τη διαφορά κάνει η παρουσία της οθόνης αφής 7 ιντσών του νέου συστήματος infotainment Honda Connect στο κέντρο της κονσόλας. Το σύστημα αυτό χρησιμοποιεί λειτουργικό Android 4.0.4 και δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να έχει εύκολη πρόσβαση στα συστήματα ψυχαγωγίας του αυτοκίνητου. Η ποιότητα των υλικών και η εργονομία παραμένει σε ψηλά επίπεδα όπως και η ένεση με τους άπλετους χώρους για οδηγό και επιβάτες.

Η μεγάλη διαφορά στην ανανέωση βρίσκεται κάτω από το καπό του νέου Honda CR-V. Το μοντέλο είναι εφοδιασμένο με τον ισχυρότερο 1.600άρη diesel της αγοράς και, σε συνδυασμό με την τετρακίνηση, προσφέρει δύναμη και πολύ καλές επιδόσεις, μαζί με πρακτικότητα και άνεση για 5 επιβάτες. Αποδίδει 160 ίππους και πετυχαίνει μία από τις καλύτερες αναλογίες ισχύος – εκπομπών ρύπων από οποιονδήποτε κινητήρα της αγοράς σήμερα. Παράλληλα, το CRV του 2015 διατίθεται με ένα νέο, αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων που αντικαθιστά το προηγούμενο πεντατάχυτο αυτόματο. Το νέο κιβώτιο προσφέρει πλείστα πλεονεκτήματα σε πραγματικές συνθήκες διαθέτοντας μια πιο ευρεία κλιμάκωση σχέσεων, μια πολύ κοντή πρώτη σχέση που διασφαλίζει γρήγορη και δυναμική εκκίνηση, ενώ η μακριά μέγιστη σχέση έχει σαν αποτέλεσμα μειωμένες στροφές του κινητήρα και κατ’ επέκταση μειωμένα επίπεδα κατανάλωσης και θορύβων σε ταχύτητες ταξιδιού. Με μεγαλύτερο αριθμό σχέσεων και μειωμένη μεταβολή στροφών κινητήρα σε κάθε αλλαγή προσφέρει επίσης καλύτερη απόκριση στις εντολές του οδηγού. Ο συνδυασμός του νέου κινητήρα diesel με το αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων προσφέρουν την καλύτερη αναλογία ισχύος / εκπομπών ρύπων από οποιονδήποτε άλλο κινητήρα της αγοράς

Στο κομμάτι του εξοπλισμού το CR-V είναι πλήρες, περιλαμβάνοντας – αναλόγως έκδοσης - για πρώτη φορά και σύστημα Honda Connect με οθόνη αφής 7 ιντσών στην κεντρική κονσόλα, αλλά και στοιχεία πολυτελείας όπως πίσω κάμερα στάθμευσης, θερμαινόμενα καθίσματα, σύστημα πλύσης προβολέων κ.λπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα