Με Κίσινγκερ, Ρότσιλντ και Γουίλμπορ Ρος τα είπε ο Ερντογάν

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΛΙΤ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΙΧΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Συνάντηση με κορυφαίους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες των ΗΠΑ πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα.

Οι επενδυτικές προοπτικές στην

Τουρκία, οι σχέσεις ΕΕ-Άγκυρας, το κλίμα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος τον περασμένο Ιούλιο, το Συριακό, αλλά και το Κυπριακό ήταν μερικά από τα αντικείμενα συζήτησης μεταξύ Ερντογάν και της αμερικανικής πολιτικο-οικονομικής ελίτ.

Ανάμεσα στα ονόματα που ξεχώρισαν, ήταν αυτό του Διευθύνοντος Συμβούλου του Bloomberg, του Μάικλ Μπλούμπεργκ, του Χένρι Κίσινγκερ και του Τζέιμς Ρότσιλντ, της γνωστής οικογένειας Ρότσιλντ. Πολλά ερωτηματικά εγείρει πάντως και η παρουσία του Αντιπροέδρου της Τράπεζας Κύπρου Γουίλμπορ Ρος, ο οποίος συμμετείχε υπό την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της WL Ross.

Η λίστα των προσκεκλημένων
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ», η σύσκεψη έγινε στο ξενοδοχείο Peninsula όπου διέμενε ο Ερντογάν. Τα ονόματα υπόλοιπων συμμετεχόντων ήταν ήταν ο CEO της Citigroup Global Markets για την Ευρώπη-Μέση Ανατολή και Αφρική James C. Cowles, ο συνεργάτης του Διεθνούς Επενδυτικού ταμείου Coxton Jeff Enslin, o Διευθύνων σύμβουλος της Lazard Ken Jacobs, ο Πρόεδρος του Ταμείου Blackstone Hamilton E. Jones, ο εκτελεστικός διευθυντής του BBVA Jose Manuel Gonzalez-Paramo, η Εκπρόσωπος του Κοινού Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών Carol Boykin, καθώς και ο Νορβηγός παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι Magnus Carlsen και ο ατζέντης του Espen Agdestein.

Από τουρκικής πλευράς μετείχαν, εκτός από τον Ερντογάν, και ο υπουργός υπεύθυνος για την Ευρωπαϊκή Ένωση Ομέρ Τσελίκ, ο υπουργός Ενέργειας, γαμπρός και στενός συνεργάτης του Ερντογάν Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο αντιπρόεδρος του κόμματος του Ερντογάν Γιασίν Ακτάι, ο πρέσβης της Τουρκίας στις ΗΠΑ Σερντάρ Κιλίτς και ο ειδικός σύμβουλος του Ερντογάν Ιμπραχίμ Καλίν.

Keywords
Τυχαία Θέματα