Με κέφι, φαγητό και ποτό γιόρτασαν οι Κύπριοι την «Καθαρά Δευτέρα»

Με πολύ κέφι, φαγητό, ποτό, μουσική τραγούδι και χορό, ο δήμος Γερίου γιόρτασε την Καθαρά Δευτέρα στο πάρκο Γλυπτών στον Άγιο Χαράλαμπο.

Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με το κέφι να χτυπάει κόκκινο όταν έκανε την εμφάνιση της η οικοδέσποινα της Παραδοσιακής βραδιάς, Άντρη Καραντώνη, την οποία συνόδευε το συγκρότημα του Μιχάλη Χ''Μιχαήλ.

Ο ουρανός γέμισε

με χαρταετούς και το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα έδωσαν μια άλλη νότα στην γιορταστική ατμόσφαιρα.

Τα παραδοσιακά παιχνίδια σκόρπισαν τον ενθουσιασμό σε μικρούς και μεγάλους μέχρι αργά το απόγευμα.

Οι δημότες Γερίου ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου.

Λεμεσός

Δήμοι και κοινότητες της επαρχίας Λεμεσού διοργάνωσαν ποικίλες εκδηλώσεις για το κόψιμο της ‘μούττης της Σαρακοστής’. Στις εκδηλώσεις του Δήμου Γερμασόγειας έγινε το αδιαχώρητο.

Και φέτος πολλοί δημότες της μείζονος Λεμεσού έδειξαν την προτίμηση τους στις οργανωμένες εκδηλώσεις των διαφόρων δήμων, προκειμένου να περάσουν ξέγνοιαστα την σημερινή μέρα, όπου υπό τους ήχους μουσικής διασκέδασαν και απόλαυσαν το ψυχαγωγικό πρόγραμμα αλλά και τα εδέσματα.

Την τιμητική τους είχαν σήμερα οι Λαγάνες, το χταποδάκι και οι σουπιές στα κάρβουνα, καθώς και η ταχίνι και ο ταραμάς.

Από νωρίς το πρωί, οι συμμετέχοντες στο σαρακοστιανό τραπέζι στρώθηκαν στην προετοιμασία αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά ότι οι Κύπριοι είναι καλοφαγάδες.

Όλοι οι συμμετέχοντες απήλαυσαν το πλούσιο μενού τραγουδώντας και σε μερικές περιπτώσεις τσιαττίζοντας κιόλας, ευχόμενοι να διανύσουν μια καλή σαρακοστή και να φτάσουν μαζί με τις οικογένειες τους στο Άγιο Πάσχα.

Πάφος

Όπως προτάσσει η παράδοση, έτσι και φέτος οι Παφίτες εξέδραμαν για να κόψουν την μούτη της Σαρακοστής.

Πλούσιο ήταν και φέτος το σαρακοστιανό τραπέζι με τα λαχανικά και τα θαλασσινά να έχουν την τιμητική τους.

Οι περισσότεροι Παφίτες επέλεξαν παραθαλάσσιες περιοχές για να περάσουν την ημέρα.

Τα μικρά παιδιά απήλαυσαν το παιχνίδι με το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού, ενώ οι μεγάλοι διασκέδασαν με φαγητό, μουσική και ποτό.

Λάρνακα-Αμμόχωστος

Στη Λάρνακα χιλιάδες εκδρομείς έκοψαν την μούττη της Σαρακοστής στον εκδρομικό χώρο Τεκκέ στην Αλυκή.

Εκεί, ο Δήμος Λάρνακας διοργάνωσε ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με παραδοσιακά παιχνίδια και διαγωνισμούς, ενώ προσφέρονταν δωρεάν φασολάδα, χαλβάς, λαγάνες, ελιές και μπίρα.

Στη Δερύνεια, εκατοντάδες ήταν οι εκδρομείς που για ακόμη μία χρονιά μετέβησαν μετά από άδεια των Ηνωμένων Εθνών, στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας εντός της νεκρής ζώνης.

Ευχή όλων την επόμενη χρονιά οι χαρταετοί να πετούν πλέον σε μία ελεύθερη και επανενωμένη πατρίδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα