Με φόρα στους τελικούς Χριστοφόρου και Ομήρου

Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου και η Ελίζα Ομήρου προκρίθηκαν στους τελικούς, και θα διεκδικήσουν τους τίτλους στο Μονό Εφήβων και Νεανίδων αντίστοιχα, στο Διεθνές πρωτάθλημα «Herodorou Tennis Academy ITF-18». Το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται το Σάββατο το πρωί στις εγκαταστάσεις της ομώνυμης Ακαδημίας στο Μενεού. Οι δύο αντισφαιριστές συνεχίζοντας τις πολύ καλές εμφανίσεις της περασμένης εβδομάδας στο Κύπελλο Αφροδίτη, εκεί όπου η Ομήρου κατέκτησε

τον τίτλο, και ο Χριστοφόρου ήταν φιναλίστ, θέλουν να φτάσουν στην κατάκτηση του δεύτερου στη σειρά πρωταθλήματος της ITF που πραγματοποιείται στην Κύπρο, βελτιώνοντας έτσι ακόμη περισσότερο την προσωπική τους βαθμολογία και θέση, στην Παγκόσμια κατάταξη στην κατηγορία Εφήβων.

Η Ελίζα Ομήρου που διανύει εξαιρετική αγωνιστική χρονιά, θα αντιμετωπίσει στον τελικό την Μίριαμ Μπγιόρκλουντ. Η Σουηδή αθλήτρια είναι το Νο 1 στο ταμπλό και βρίσκεται στην 165η θέση της παγκόσμιας κατάταξης (247,5 βαθμούς). Λίγο πιο κάτω, στην 179η θέση, είναι η Κύπρια πρωταθλήτρια Νο3 στο ταμπλό (227,5 βαθμοί), που θα διεκδικήσει τον τίτλο, και τους 40 βαθμούς που δίνονται στον νικητή του πρωταθλήματος (κατηγορία Grade 4), κάτι που έδειξε με τις εμφανίσεις της, τελευταίες 15 μέρες ότι μπορεί να το πετύχει. Για να φτάσει στον τελικό η 16χρονη Ομήρου, επικράτησε με 2-0 (7-6[3], 6-3) της Εμανουέλ Ζιράρντ (No2) από τη Γαλλία.

Οι δύο φιναλίστ του τελικού, αποτελούν το ένα ζευγάρι στον τελικό στο Διπλό όπου θα έχουν ως αντίπαλες τις Τζόρτζια Ντράμμι και Τζένιφερ Τίμοτιν από την Ιρλανδία.

Στους έφηβους ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου (Νο4), θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω και να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλήματος, αφού ήταν φιναλίστ την περασμένη εβδομάδα στο Κύπελλο Αφροδίτη. Την Παρασκευή ύστερα από έναν πολύ ανταγωνιστικό ημιτελικό επικράτησε με ανατροπή στο σκορ του Ουκρανού Νικίτα Μαστάκοφ με 2-1 (5-7, 6-2, 7-5).
Στον τελικό θα αντιμετωπίσει τον Βρετανό Τζακ Μόλλοϊ (Νο2), με τον οποίο έχουν ακριβώς τους ίδιους βαθμούς στην Παγκόσμια κατάταξη (178,5), που τους βρίσκει στην 258η και 259η θέση αντίστοιχα (η κατάταξη στο ταμπλό καθορίστηκε πριν την ολοκλήρωση του «Κυπέλλου Αφροδίτη»).

Οι τελικοί θα ξεκινήσουν στις 9.30 το πρωί, με τη διεξαγωγή των δύο Μονών. Στο γήπεδο Νο3 θα γίνει ο αγώνας των αγοριών και στο γήπεδο Νο2 ο αντίστοιχος των κοριτσιών. Τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια, στους τελικούς των Διπλών συμμετέχουν αθλητές που μετέχουν και σε αυτούς των Μονών( Μόλλοϊ,Ομήρου, Μπγιόρκλουντ) και έτσι σύμφωνα με τους κανονισμούς, οι αγώνες αυτοί θα αρχίσουν 30 λεπτά, μετά την ολοκλήρωση των τελικών των Μονών.

Keywords
Τυχαία Θέματα