Με επιτυχία η πρώτη μέρα του προγράμματος SCORE

Με επιτυχία στέφθηκε η πρώτη μέρα του Ευρωπαϊκού προγράμματος SCORE και πιο συγκεκριμένα το Εθνικό Εκπαιδευτικό Συνέδριο SCORE, το οποίο παρακολούθησαν Τεχνικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι των Αθλητικών Ομοσπονδιών. Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΟΑ την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, μέσω της Επιτροπής «Γυναίκα και Αθλητισμός», είναι μεταξύ των Εταίρων που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα SCORE. Του εν λόγω

προγράμματος ηγείται ο Οργανισμός ENGSO (European Non-Governmental Sports Organisation) και υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Erasmus + Sport.

Το Συνέδριο χαιρέτησε η Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Δρ Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα, η οποία αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τις εκπροσώπους της ENGSO, καθώς και τους εκπροσώπους των Ευρωπαϊκών χωρών που συμμετέχουν στο Συνέδριο, είπε τα εξής:

«Αγαπητοί προσκεκλημένοι, εκ μέρους του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού είναι με ιδιαίτερη χαρά και τιμή που σας καλωσορίζω στο σημερινό εκπαιδευτικό συνέδριο. Ο ΚΟΑ επέλεξε να προσκαλέσει εσάς (τους εκπροσώπους και τεχνικούς συμβούλους των Αθλητικών Ομοσπονδιών Ολυμπιακών Αθλημάτων) στο σημερινό συνέδριο, αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο που έχετε να διαδραματίσετε στην προσπάθεια για προώθηση της ισότητας των φύλων στην προπονητική. Παρά το γεγονός ότι οι στατιστικές δείχνουν πως όλο και περισσότερα κορίτσια και γυναίκες συμμετέχουν ενεργά σε αθλητικές δραστηριότητες σε όλη την Ευρώπη, τα επίπεδα ενασχόλησης εξακολουθούν να είναι κάτω από τα αντίστοιχα για αγόρια και άνδρες. Έρευνες δείχνουν ακόμη μικρότερα ποσοστά για τις γυναίκες σε ηγετικές θέσεις στον αθλητισμό, συμπεριλαμβανομένων των κέντρων λήψης αποφάσεων και της προπονητικής, με ελάχιστες εξαιρέσεις μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών.
Η προπονητική, είναι αναμφίβολα μια εξαιρετικά σημαντική πτυχή του αθλητισμού και δυστυχώς παρουσιάζονται πολλά εμπόδια στην εμπλοκή των γυναικών στο συγκεκριμένο χώρο. Είμαι βέβαιη ότι με το πέρας του συνεδρίου θα αποκομίσετε πολύτιμες πληροφορίες και εφόδια σχετικά με την προώθηση και την εμπλοκή όλο και περισσοτέρων γυναικών στην προπονητική, και να είστε σίγουροι ότι ο ΚΟΑ θα στηρίξει την προσπάθεια αυτή, με όλα τα μέσα που διαθέτει. Είναι σημαντικό να παραδεχτούμε, ότι η Κύπρος βρίσκεται αρκετά πίσω, σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, στα ποσοστά συμμετοχής προπονητριών στον Αθλητισμό. Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση».

Το Συνέδριο χαιρέτησαν επίσης, η κ. Heidi Pekkola, Υπεύθυνη του προγράμματος SCORE της ENGSO και η κ. Paola Ottonello, Λειτουργός Πολιτικής του Τμήματος Αθλητισμού και Προγραμματισμού της Ε.Ε, οι οποίες ευχαρίστησαν τον ΚΟΑ και την Επιτροπή «Γυναίκα και Αθλητισμός» για την ανάληψη αυτής της σημαντικής και πολύ ενδιαφέρουσας Ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Κύριες ομιλήτριες ήσαν οι εκπαιδεύτριες του Οργανισμού Sports Coach UK του Ηνωμένου Βασιλείου Sara Minler και Julie Macnintosh, οι οποίες προχώρησαν σε λεπτομερή παρουσίαση του θέματος: «προώθηση της ισότητας των φύλων στην επιστήμη της προπονητικής, μέσα από το πακέτο εργαλειοθήκης, το οποίο ετοιμάζεται από το πρόγραμμα SCORE».

Για το θέμα αυτό μίλησε και η κ. Ρούλα Κατσαμπή, ως «inspirational speaker», η οποία έχει επιλεγεί από τον ΚΟΑ ως ένας εκ δύο Κύπριων μεντόρων.

Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα SCORE θα συνεχιστεί το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Ιανουαρίου, με το Πρώτο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μεντόρων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Hilton Park και θα αρχίσει στις 9.00, το πρωί του Σαββάτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα