Με εφαρμογή των μέτρων η Καθαρά Δευτέρα στην Αθηένου

Με πλήρη εφαρμογή των μέτρων κατά της πανδημίας του κορονοϊού, θα πραγματοποιηθεί φέτος το παραδοσιακό «κόψιμο της μούττης της σαρακοστής» την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου στον Δήμο Αθηένου.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται πως «φέτος το παραδοσιακό  «Κόψιμο της Μούττης της Σαρακοστής» θα πραγματοποιηθεί στον εκδρομικό χώρο στο Εξωκλήσι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την εφαρμογή των μέτρων κατά της πανδημίας από τον κορωνοϊό, τηρώντας τις πρόνοιες των Διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας και λαμβάνοντας υπόψη τα συνεχιζόμενα πολλά κρούσματα στην

περιοχή, αλλά συνάμα αντιλαμβανόμενος την κούραση των πολιτών από τον περιορισμό και τις πολύμηνες προσπάθειες για αντιμετώπιση της πανδημίας».

Προστίθεται ότι «ο Δήμος Αθηένου θα διευκολύνει τους δημότες με παραχώρηση τραπεζιών και καρεκλών, ενώ θα δοθούν δωρεάν κρασί και ξηροί καρποί. Ωστόσο δεν θα πραγματοποιηθούν η μουσικοχορευτική εκδήλωση, ο διαγωνισμός τσιαττιστών και ο διαγωνισμός χαρταετού, με απώτερο στόχο την προστασία όλων, μικρών και μεγάλων, αφού το τελευταίο διάστημα παρατηρείται, δυστυχώς, μεγάλος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αθηένου».

Ο Δήμος «καλεί το κοινό να απολαύσει τη φύση, να αναβιώσει τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας με προσοχή και σύνεση, με την ευχή του χρόνου να επανέλθουμε στον συνηθισμένο εορτασμό της μέρας».

Διαβάστε επίσης 

Αυτό είναι το Διάταγμα για τα νέα μέτρα – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καθαρά Δευτέρα, Αθηένου,kathara deftera, athienou