Με εμπόδια η δεύτερη φάση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για Δημοτικά

Με εμπόδια συνεχίζεται η εξ αποστάστεως εκπαίδευση στην Δημοτική, αφού επικρατεί σύγχυση την επικριτική ανακοίνωση  που προχώρησε η οργάνωση των δασκάλων, ΠΟΕΔ, απέναντι στο Υπουργείο Παιδείας σχετικά με την σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα παιδιά της Ε' και Στ' τάξη Δημοτικού.

Ενώ και οι δύο εκπαιδευτικοί φορείς (σ.σ. Υπουργείο Παιδείας

και ΠΟΕΔ) μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 9 Απριλίου έκαναν λόγο για συζήτηση σε θετικό κλίμα, η σημερινή ανακοίνωση που κάνει λόγο για μονομερείς, αιφνιδιαστικές και ανεξήγητες οδηγίες δεν συνάδει με την ανακοίνωση της οργάνωσης.

Στην συγκεκριμένη ανακοίνωση, η ΠΟΕΔ σημείωνε ότι «η συζήτηση έγινε σε ένα πολύ καλό και εποικοδομητικό κλίμα όπου και οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν με θετικότατο τρόπο στις μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλαν και καταβάλλουν οι δάσκαλοι, οι δασκάλες, οι νηπιαγωγοί και οι ειδικοί εκπαιδευτικοί στο θέμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και στην διατήρηση επαφής και επικοινωνίας με τα παιδιά που βρίσκονται στο σπίτι, μετά την αναστολή της φοίτησής τους εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση που ήδη εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία σε όλες τις τάξεις, αλλά και η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση που προγραμματίζεται να αρχίσει μετά τις διακοπές του Πάσχα στην Ε΄ και Στ΄τάξη, λειτουργούν ενισχυτικά σε σχέση με τη μάθηση των παιδιών μέσα από επαναληπτικές δραστηριότητες, την καλλιέργεια δεξιοτήτων, μέσα από διάφορες δημιουργικές και άλλες δραστηριότητες. Με την επανέναρξη της φοίτησης των παιδιών στα σχολεία, συμφωνήθηκε ότι το ΥΠΠΑΝ θα αναθεωρήσει και θα ανασχεδιάσει τους μαθησιακούς στόχους (δείκτες επιτυχίας/επάρκειας στα ΝΑΠ) και γενικά την ύλη, στη βάση των όσων έχουν διδαχθεί τα παιδιά στην τάξη, πριν την αναστολή της φοίτησής τους. Συνεπώς, η εκπαιδευτική διαδικασία θα προσαρμοστεί ανάλογα από εκεί που έχει σταματήσει με την αναστολή της φοίτησης».

Σημειώνεται πάντως πως ο υπουργούς Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου μιλώντας στο SigmaLive σχετικά με τις ελλείψεις ανέφερε πως «αυτή τη στιγμή έχουμε καταγεγραμμένες τις ανάγκες στην Ε΄και Στ΄ τάξη του Δημοτικού και γίνονται προσπάθειες ν΄ έρθουν τα τάμπλετς, ώστε να διαθέσουμε περίπου 1300 τάμπλετς, εκεί που πρέπει.

Υπενθυμίζεται πως στην νέα της ανακοίνωση στην οποία καλεί τα μέλη της να μην εφαρμόσουν την νέα εγκύκλιο αναφέρει ότι θα έχει σήμερα τηλεδιασκέψεις με τους οργανωμένους γονείς.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα