Με χειροκροτήματα έγινε δεκτός στο Πουρνάρα ο Πρόεδρος (ΒΙΝΤΕΟ)

Το κέντρο φιλοξενίας Πουρνάρα επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Ο Νίκος Αναστασιάδης έγινε δεκτός με χειροκροτήματα ενώ συνομίλησε και με μετανάστες που διαμένουν εκεί. 

Μετά τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες βδομάδες, ο Νίκος Αναστασιάδης

επέλεξε να επισκεφθεί το Κέντρο προκειμένου να δει επί τόπου τις συνθήκες διαβίωσης.

Τον Πρόεδρο συνοδεύει ο Υπουργός Εσωτερικών, η Υφυπουργός Πρόνοιας, η Επίτροπο Διοίκησης και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Θα ακολουθήσει ευρεία υπηρεσιακή σύσκεψη για εξέταση της κατάστασης στο Πουρνάρα.

Ο Πρόεδρος δήλωσε ότι καταγράφεται η τραγικότητα που αντιμετωπίζουν άνθρωποι που ψάχνουν καλύτερες συνθήκες αλλά την ίδια ώρα τραγικότητα που αντιμετωπίζει και ο τόπος όταν το 5% του πληθυσμού είναι αιτητές πολιτικού ασύλου.

«Είναι φυσικό να καταβάλλουμε προσπάθειες αντιμετώπισης προβλημάτων. Καμιά χώρα δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα. Έγινα αυτόπτης μάρτυρας των όσων σημειώνονται εδώ στο Πουρνάρα.

Τις επόμενες ώρες θα ληφθούν αποφάσεις που θα δώσουν διέξοδο στα πολλαπλά προβλήματα», σημείωσε.    

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι υπάρχουν έντονες επικρίσεις για τη διαβίωση των μεταναστών και αποδίδονται ευθύνες στην Κυβέρνηση για σκόπιμη μεταχείριση με δυσκολίες ώστε να αποτραπεί η έλευση τους στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «αρνούμαι να σχολιάσω ανάλογες αναφορές.

Την ώρα που κάποιοι άνθρωποι περνούν κρίση, την ώρα που ένα κράτος προσπαθεί να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κρίση, την ώρα που έρχεται αρωγός η Ευρώπη – η FRONTEX είναι παρούσα, άλλοι λειτουργοί είναι παρόντες – έχω την εντύπωση ότι καλό είναι να επικεντρωθούμε στο πώς λύνουμε τα προβλήματα, στο πώς αντιμετωπίζουμε την κρίση που έχει δημιουργηθεί ως αποτέλεσμα των ροών, παρά να ασχολούμεθα με το τι ο καθένας κρίνει.

Εκείνο το οποίο επιβάλλεται είναι να βελτιώσουμε τις πολιτικές μας, να βελτιώσουμε τις υποδομές μας, έτσι ώστε να είμαστε ακόμα πιο ανθρώπινοι».

Ερωτηθείς αν θεωρεί πως κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα προβλήματα στο Πουρνάρα για να «κτυπήσουν» την Κυβέρνηση ή ειδικότερα τον Υπουργό Εσωτερικών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «ο Υπουργός Εσωτερικών επιτελεί ένα άριστο έργο, όπως και η Υφυπουργός Πρόνοιας και αν υπήρξαν ελλείψεις λόγω του υπερπληθυσμού θα αντιμετωπιστούν όπως ακριβώς επιβάλλεται. Ήδη, αντιμετωπίστηκε ένα μεγάλο πρόβλημα, ένας μεγάλος αριθμός έχει μεταφερθεί και σήμερα στη σύσκεψη θα δούμε και από πλευράς ανηλίκων πώς αποσυμφορείται περαιτέρω – υπάρχουν και προβλήματα διαδικασιών που πρέπει να ακολουθηθούν – αλλά ταυτόχρονα και πώς αποσυμφορείται ο μεγάλος αριθμός των ενηλίκων που φιλοξενούνται».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού έθεσε ζήτημα ότι προσφέρεται σε ανήλικα παιδιά ένα κομματάκι ψωμί και ένα μπουκαλάκι νερό τη μέρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «δεν είναι ένα κομματάκι ψωμί, τα είδατε. Λείπει το ρόφημα και αυτό είναι αδιανόητο να μην υπάρχει ρόφημα. Κατά την άποψη μου είναι σοβαρή παράλειψη. Θα το δούμε και θα το αντιμετωπίσουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα