Με άρωμα εκλογών το νέο κομματικό μωσαϊκό

Η ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΕΙΧΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

«Τραυματισμένοι» βγήκαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που είδαν να συρρικνώνεται η κοινοβουλευτική τους ομάδα

«Μάχη» Παπαχριστόπουλου και Δανέλλη για το ποιος είναι ο καλύτερος… γυρολόγος των ελλαδικών πολιτικών κομμάτων

Μπορεί ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας

Αλέξης Τσίπρας να μίλησε για την «ψήφο εμπιστοσύνης στη σταθερότητα» που έδωσε η ελληνική Βουλή στην κυβέρνησή του, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, ωστόσο είναι ηλίου φαεινότερον ότι πλέον η χώρα έχει μπει στην τελική ευθεία για εκλογές.
Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα, εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσαν πρόσωπα, αρκετά από τα οποία είναι… γυρολόγοι των πολιτικών κομμάτων, όπως για παράδειγμα ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, που εκλέχθηκε βουλευτής με το κόμμα του κ. Καμμένου.

Ο κ. Παπαχριστόπουλος ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του 1990. Στη συνέχεια μεταπήδησε στη Ν.Δ. αναλαμβάνοντας κρατική θέση επί Κώστα Καραμανλή, μετά -εν μέσω Μνημονίων- κατέβηκε υποψήφιος βουλευτής του Αντώνη Σαμαρά με τη ΝΔ και, τέλος, πήγε στο κόμμα του Πάνου Καμμένου. Αν τελικά προσχωρήσει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, θα κατέχει και ένα νέο ρεκόρ. Θα έχει κατορθώσει να κατέβει στις εκλογές με τέσσερα διαφορετικά κόμματα. Τον κ. Παπαχριστόπουλο ακολουθεί με την ίδια ταχύτητα ο «Νο.151» της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα, Σπύρος Δανέλλης. Ξεκίνησε από τον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου, έγινε Δήμαρχος με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, διορίστηκε στην Ευρωβουλή από τον Γιώργο Παπανδρέου, πέρασε στο Ποτάμι και τώρα μιλά για την ανάγκη συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ζουράρις και Κόκκαλης

Ιδιαίτερη περίπτωση είναι και ο Κώστας Ζουράρις, ο οποίος από το ΚΚΕ και το ΚΚΕ Εσωτερικού βρέθηκε να συμμαχεί με τον Στέλιο Παπαθεμελή στο Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο, πριν δημιουργήσει το κόμμα «Πυρίκαυστος Ελλάδα», με το οποίο συνεργάστηκε με τους ΑΝ.ΕΛ. και εξελέγη βουλευτής το 2015.

Από τη Νέα Δημοκρατία… σε άλλες κομματικές πολιτείες και ο Βασίλης Κόκκαλης των ΑΝΕΛ, που με επιστολική ψήφο, καθώς ήταν στην Κίνα, έδωσε σωσίβιο στην κυβέρνηση Τσίπρα. Ο κ. Κόκκαλης από τη Λάρισα, ασχολήθηκε με τα κοινά ως στέλεχος της Ν.Δ., έχοντας διατελέσει για μια δεκαετία δημοτικός σύμβουλος.

Εξελέγη πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών το 2004, ενώ την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή ήταν πρόεδρος του ΕΦΕΤ (2006-2009) και του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή και Αγοράς (2007-2009). Στη Βουλή εισήλθε με τους ΑΝ.ΕΛ. στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2015 και από τον Νοέμβριο του 2016 είναι Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι κυρίες που είπαν «ναι»
Στο κάδρο των προσωπικοτήτων που έχουν αλλάξει πολιτικά στέκια τοποθετήθηκε η κ. Κατερίνα Παπακώστα. Η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκίνησε την πολιτική της σταδιοδρομία το 1990 ως υποψήφια δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας. Εξελέγη βουλευτής Β’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία το 2000, το 2004 και το 2007. Μετά από ένα διάλειμμα την περίοδο 2009-2012 κέρδισε μια θέση στη Βουλή στις διαδοχικές αναμετρήσεις του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012, με τον Αντώνη Σαμαρά να την τοποθετεί Υφυπουργό Υγείας τον Ιούνιο του 2014.

Τον Ιανουάριο του 2015 έχασε τη μάχη του σταυρού, αλλά στις πρόωρες εκλογές που ακολούθησαν με λίστα μπήκε στη Βουλή. Διαγράφτηκε στις 26 Οκτωβρίου του 2017 μετά από επίθεσή της στον Αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη σε ομιλία της στη Βουλή για τα μάτια του… Πάνου Καμμένου, ο οποίος στη συνέχεια έγινε η γέφυρά της με το Μέγαρο Μαξίμου και για... άλλες πολιτείες, όπως θα έχει αντιληφθεί πλέον ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Λίγο πριν γίνει Υπουργός στην κυβέρνηση Τσίπρα, είχε δημοσιεύσει στους προσωπικούς της λογαριασμούς στα Social Media φωτογραφία από το μπαλκόνι του σπιτιού της με χαλαρή ενδυμασία και τη λεζάντα «Τηλεφωνώντας για τη Νέα Ελληνική Ορμή». Στις 20 Ιουλίου 2018 τελικώς ίδρυσε τη Νέα Ελληνική Ορμή και έναν μήνα αργότερα, στις 29 Αυγούστου, εντάχθηκε στην κυβέρνηση Τσίπρα, αναλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Η δεύτερη κυρία που είπε «ναι» και διαγράφηκε ήταν η κ. Έλενα Κουντουρά, που από το μόντελινγκ της δεκαετίας του '90 πέρασε στην πολιτική με τον αέρα που είχε από τις διεθνείς πίστες ομορφιάς.

Εξελέγη βουλευτής Α’ Αθηνών με τη Ν.Δ. το 2004, ενώ το 2007 και το 2009 ήταν πρώτη επιλαχούσα. Επανήλθε στη Βουλή όταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος παραιτήθηκε το 2011 για να υπουργοποιηθεί στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου. Τον Φεβρουάριο του 2012 καταψήφισε το «Μνημόνιο 2» και ο Αντώνης Σαμαράς τη διέγραψε. Εντάχθηκε στους ΑΝ.ΕΛ., με τους οποίους εκλέχτηκε βουλευτής στις δίδυμες εκλογές του 2012 και στις αναμετρήσεις του 2015. Ο Αλέξης Τσίπρας από τον Ιανουάριο του 2015 τής ανέθεσε το χαρτοφυλάκιο του Τουρισμού, θέση που διατηρεί μέχρι σήμερα.

Και μετεγγραφή στους ΑΝΕΛ

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ προσχώρησε την περασμένη Τρίτη ο ανεξάρτητος βουλευτής, προερχόμενος από την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, Αριστείδης Φωκάς. Σε κοινές του δηλώσεις με τον Πάνο Καμμένο, ο κ. Φωκάς ανακοίνωσε πως αποδέχεται το κάλεσμα του Καμμένου και εντάσσεται στους ΑΝΕΛ, προκειμένου μαζί να αντισταθούν στη συμφωνία των Πρεσπών. Στις 20 Σεπτεμβρίου 2015, εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με την Ένωση Κεντρώων.

Keywords
αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, αρωμα, ανεξαρτητοι ελληνες, αλέξης τσίπρας, νεα δημοκρατια, αβραμοπουλος, λουκας παπαδημος, μνημονιο 2, ελλαδα, τσιπρας, βουλη, εκλογες, συριζα, καμμενος, ΠΑΣΟΚ, σαμαρας, ψηφοδελτια, παπανδρεου, ΚΚΕ, νέα, λαρισα, εφετ, αθηνα, μαΐου, ιουνίου, σταυροι, media, παπαδημος, μνημονιο, παραιτηση λεβεντη, θεσσαλονικη, Αντωνης Σαμαρας, κινηση στους δρομους, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, σταυρος δημας, νεα κυβερνηση, αδωνις γεωργιαδης, πανελληνιες 2012, εκλογες 2012, βουλευτικές εκλογές 2012, μνημονιο 3, εκλογες 2014, εκλογες 2015, αλέξης τσίπρας, κομματα, ενωση κεντρωων, μιλα, κκε εσωτερικου, δημοκρατια, εφετ, κινα, φωτογραφια, βραδυ, γεφυρα, γινει, δηλωσεις, διδυμες, εγινε, ελενα, ειπαν, ειπε, ιδια, υφυπουργος, ομιλια, κυβερνηση, κυρια, κομμα, λεζαντα, μαΐου, μαξιμου, ματια, ομαδα, ορμη, ρεκορ, συνεχεια, σωσιβιο, τριτη, φωκας, φορα, δημητρης, ευθεια, ενωση, χωρα, ιουνίου, κωστας, media, σπυρος, θανασης, υγειας, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα