Με αμείωτη ένταση οι έρευνες για την υπόθεση ΣΑΠΑ

Δυσωδία και βρώμα αναβλύζει ακόμη το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Πάφου. Στο στόχαστρο των ανακριτών τέθηκε για ακόμη μια φορά το όνομα του 73χρονου Ελλαδίτη ακαδημαϊκού Γιώργου Μπάφα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που έχει στα χέρια της η ανακριτική ομάδα, ο Ελλαδίτης ακαδημαϊκός, φαίνεται να κατέβαλε συνολικά 80.000 ευρώ στους τρείς κατηγορούμενους, που επισκέφθηκαν την Ελλάδα για να λάβουν τις μίζες τους, που αφορούσαν το έργο κατασκευής της πρώτης φάσης του βιολογικού σταθμού.

Εναντίον του 73χρονου εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα

σύλληψης από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, μετά από έγκριση της Νομικής Υπηρεσίας. Ήδη ειδοποιήθηκαν οι Ελλαδικές Αρχές και ο 73χρονος αναμένεται να μεταφερθεί στην Κύπρο μετά τη σύλληψη του για να δώσει κατάθεση ενώ δεν αποκλείεται να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

Για την υπόθεση των σκανδάλων στο ΣΑΠΑ, υπενθυμίζεται ότι εμπλοκή είχε και δεύτερος Ελλαδίτης, ο επιχειρηματίας και Δ/ντης της Envitec, Χρήστος Δρακόπουλος, ο οποίος δύο φορές προσήλθε στην Κύπρο, την μια μάλιστα συνελήφθη, και μετά αφέθη ελεύθερος, προκειμένου να καταθέσει, κατονομάζοντας αρκετά πρόσωπα, τρία από τα οποία είναι οι σημερινοί κατηγορούμενοι.

Στο μεταξύ, υπενθυμίζεται ότι χθες το Κακουργιοδικείο Πάφου, έδωσε νέα αναβολή της δικάσιμου για την υπόθεση του ΣΑΠ, η οποία ορίστηκε για τις 4 Φεβρουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα