Με VAR και Αρτυματά η μεγάλη ανατροπή... για την Κυρία στο ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ

Με σπουδαία ανατροπή η γηπεδούχος Ανόρθωση πήρε τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς απέναντι στο μαχητικό ΑΠΟΕΛ στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος CYTA.

Η "Κυρία" επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο εκτός έδρας ήττες (Άρης 2-3, Γκενκ 0-2) και έφτασε τους έξι βαθμούς, τρεις περισσότερους από τους «γαλαζοκίτρινους», οι οποίοι μετά από δύο εντός έδρας επιτυχίες (2-0 την Νέα Σαλαμίνα,

1-0 την ΠΑΕΕΚ) μέτρησαν την τέταρτη ήττα τους σε πέντε αγωνιστικές.

Ο αρχηγός των "γαλαζοκιτρίνων", Γκιόργκι Κβιλιτάια, άνοιξε το σκορ στο 30ο λεπτό της αναμέτρησης στο "Αντώνης Παπαδόπουλος" απέναντι στην πρώην ομάδα του, όμως ο ίδιος έδειξε σεβασμό και δεν το πανηγύρισε.

Άμεση ήταν η αντίδραση της "Κυρίας" στο σημερινό ντέρμπι, αφού ο αρχηγός των γηπεδούχων, Κωστάκης Αρτυματάς, "κεραυνοβόλησε" τον Νεόφυτο Μιχαήλ για να γράψει το 1-1,  8 λεπτά μετά το γκολ του Κβιλιτάια.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Κετσπάγια πέρασε τον Αντωνιάδη αντί του Κορρέα και με το 3-4-3 η ομάδα του έδειξε να ελέγχει καλύτερα και τον ρυθμό και τον αντίπαλο, πιστώθηκε περισσότερες τελικές και έφτασε στην ανατροπή στο 70’ με εκτός περιοχής σουτ του Αρτυματά που κατέληξε στη δεξιά γωνιά του Μιχαήλ (2-1). Το γκολ πιστώθηκε έπειτα από 5λεπτη εξέταση από το VAR για πιθανό οφσάιντ, ενώ στο 96` υπήρξε μία ανάλογη περίπτωση για πιθανό πέναλτι υπέρ των "γαλαζοκιτρίνων".

ΑΝΟΡΘΩΣΗ - ΑΠΟΕΛ     2-1 (3.10)

Γήπεδο: Αντώνης Παπαδόπουλος

Σκόρερ: 37’, 70’ Αρτυματάς / 29’ Κβιλιτάια

Διαιτητές: Χρυσοβαλάντης Θεουλή - Μάριος Δημητριάδης, Ανδρέας Π. Ανδρέου - Δημήτρης Σολωμού

VAR: Piero Giacomelli Battiston / AVAR: Ευαγόρας Ευαγόρου

Κίτρινες: Πολυκάρπου, Ντανίλο

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (4-2-3-1): Λόρια - Κορρέα (46’ Αντωνιάδης), Αραγιούρι, Ρισβάνης, Κορέια - Αρτυματάς, Πόποβιτς (82’ Ιωάννου) - Καλτσάς (85’ Ντέλετιτς), Χούσμπαουερ, Ουάρντα - Λάφερτι (63’ Χριστοδουλόπουλος).

ΑΠΟΕΛ (3-5-2): Μιχαήλ - Καρό, Σάβιτς, Πολυκάρπου (76’ Εντονγκαλά) - Θεοδώρου (55’ Τσεμπάκ), Σόουζα, Λουντεμό (55’ Νταουσβίλι), Σαμπάλα - Ντανίλο (84’ Εφραίμ) - Κβιλιτάια, Νατέλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα