Με 5άρα στο Europa League η Μίλαν

Οι Ροσονέρι διέλυσαν (5-1) τη Φιορεντίνα και πήγαν στους ομίλους του Europa League, την ίδια ώρα που η Κροτόνε πήγαινε στη Serie B μετά την ήττα (2-1) από τη Νάπολι.

«Αν νικήσουμε και πάρουμε την 6η θέση θα περπατήσω 30 χιλιόμετρα», είπε την παραμονή του αγώνα ο Τζενάρο Γκατούζο και λογικά έχει ήδη αρχίσει τον... περίπατο του. Σαν κι αυτόν, δηλαδή, που έκανε τελικά η ομάδα του κόντρα στους Βιόλα, οι οποίοι έκαναν το λάθος να προηγηθούν με το ωραίο πλασέ του Σιμεόνε στο 20' (0-1). Η

απάντηση ήταν άμεση από τον Τσαλχάνογλου, ο οποίος σκόραρε με φάουλ στο 23' κάνοντας το 1-1, για να έρθει το 2-1 από την κεφαλιά του Κουτρόνε στο 42'. Η Μίλαν είχε, πλέον, την 6η θέση στα χέρια της και δεν την έχασε, αφού στο β' μέρος έβαλε άλλα τρία γκολ: Στο 49' με την κοντινή προσπάθεια του Κάλινιτς μετά την απόκρουση του Ντραγκόβσκι σε κεφαλιά του Κουτρόνε, στο 59' με τον πολύ καλό Κοτρόνε μετά την πάσα του Τσαλχάνογλου, στο 76' με το σουτ του Μποναβεντούρα από το ύψος της περιοχής.

Ετσι, με αυτό το 5-1, οι Ροσονέρι πήραν την 6η θέση και το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League, αφήνοντας στην 7η θέση την Αταλάντα. Οι Μπεργκαμάσκι ήθελαν νίκη επί της Κάλιαρι στη Σαρδηνία και να μη νικήσει η Μίλαν, αλλά τελικά έχασαν με 1-0 από τους Σάρδους, οι οποίοι σκόραραν στο 87' με τον Τσιπιτέλι και πανηγύρισαν την παραμονή στη Serie A. Κάτι που θα κατάφερναν ακόμη κι αν έχαναν πάντως, αφού η Κροτόνε δεν κατάφερε -όπως αναμενόταν άλλωστε- να φύγει με τη νίκη από το San Paolo. Μπορεί να μην πήρε το scudetto αλλά η Νάπολι ήταν σοβαρή στο τελευταίο ματς του πρωταθλήματος, επικρατώντας με 2-1 χάρη στα γκολ των Μίλικ (στο 23' με κεφαλιά από σέντρα του Ινσίνιε) και Καγιεχόν (στο 32' έπειτα από νέα σέντρα του Ινσίνιε).

Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα έστειλε στη Serie B την Κροτόνε, πράγμα που σημαίνει ότι ουσιαστικά δεν έχουν καμία αξία τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων που μάχονταν για την παραμονή. Αποτέλεσμα που ούτως ή άλλως δε θα ευνοούσαν την Κροτόνε ακόμη κι αν έπαιρνε το τρίποντο επί της Νάπολι, αφού η Σπαλ νίκησε την αδιάφορη Σαμπντόρια (3-1), η Ουντινέζε νίκησε την αδιάφορη Μπολόνια (1-0), η Κιέβο νίκησε την αδιάφορη Μπενεβέντο (1-0) ενώ για την Κάλιαρι τα γράψαμε πιο πάνω...

Keywords
Τυχαία Θέματα