Μάζης για ΝΑΤΟ και ανάγκη αντίδρασης σε Barbaros (BINTEO)

Η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να καταγγείλει άμεσα και επίσημα την παράτυπη Navtex για έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ από το Barbaros σε όλα τα επίσημα διεθνή fora που είναι αρμόδια για την τήρηση του Δικαίου της Θάλασσας και στο Συμβούλιο Ασφαλίας αλλά και στο ΝΑΤΟ δήλωσε ο καθηγητής γεωπολιτικής Ιωάννης Μάζης στην Εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι του Σίγμα.

Επιπλέον είπε πως θα πρέπει να γίνει επίδειξη σημαίας από τα συμμαχικά κράτη στην

περιοχή . «Διαφορετικά το Κυπριακό με αυτή την συμπεριφορά της Τουρκίας θα λυθεί με μια κανονικότατη διχοτόμηση.»

Η Τουρκία όπως επεσήμανε έρχεται και κάνει αυτό που ήθελε εξ αρχής λίγο πριν την πιθανότητα επανέναρξης των συνομιλιών. «Θέτει στο τραπέζι η μισή ΑΟΖ για το μισό υπό κατοχή κομμάτι της Κύπρου το οποίο μετά θα έρθουν να το ευλογήσουν ως χαλαρή ομοσπονδία που ουσιαστικά θα είναι διχοτόμηση», είπε.

«Άρα η δημιουργία τετελεσμένων αρχίζει στην θάλασσα και τελειώνει στην ξηρά και μετά στο θεσμικό κομμάτι», επεσήμανε

Η Ελλάδα, συνέχισε ,έχει υιοθετήσει ένα δόγμα το οποίο προβλέπει πως η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα συμπαραστέκεται . Ας αποφασίσει η Κύπρος να κάνει επίδειξη σημαίας και η Ελλάς θα πρέπει να εφαρμόσει το δόγμα της.

Ερωτηθείς ποια είναι τα περιθώριά κινήσεων εντός του ΝΑΤΟ είπε «Ας πάρουμε επιτέλους απόφαση στην Κύπρο να υποβάλουμε αίτημα ένταξης», και πρόσθεσε ότι τα εσσωτερικά τείχη που υπάρχουν είναι βλακώδη και πρέπει να πέσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα