Μαζεύουν χρήματα για τον Βρετανό συζυγοκτόνο: «Κλαίει, είναι στενοχωρημένος»

Χιλιάδες λίρες έχουν συγκεντρωθεί για τη στήριξη του Βρετανού συνταξιούχου, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της συζύγου του που έπασχε από ανίατη ασθένεια στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, η κόρη του ζευγαριού, Lesley Cawthorne, άρχισε διαδικτυακή καμπάνια για να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα του πατέρα της στην Κύπρο.

Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί £4,730, ενώ ο στόχος είναι το ποσό να φτάσει τις £6,000.

Η Lesley μιλώντας στην Chronicle

Live, τονίζει ότι «ο πατέρας μου ήταν αφοσιωμένος στη φροντίδα της μητέρας μου. Τον αγαπάμε παρά πολύ και θέλουμε να τον βοηθήσουμε με κάθε τρόπο. Γι αυτό μαζεύουμε λεφτά για να πληρώσουμε τη νομική του εκπροσώπηση, η οποία θα του δώσει τις περισσότερες πιθανότητες για να γυρίσει στο Ηνωμένο Βασίλειο και στους ανθρώπους που τον αγαπούν και θέλουν να τον στηρίξουν στο πένθος που περνάει».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντέιβιντ Χάντερ, συνταξιούχος ανθρακωρύχος, είπε στην αστυνομία ότι είχε μπλοκάρει τους αεραγωγούς της συζύγου του έως ότου πέθανε στα χέρια του ως μέρος μιας συμφωνίας αυτοκτονίας που είχε στόχο να την ανακουφίσει από τον τεράστιο πόνο που προκάλεσε ο καρκίνος του αίματος. Στη συνέχεια προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του, καταναλώνοντας συνταγογραφούμενα χάπια και αλκοόλ, προτού επέμβουν οι αρχές που ειδοποιήθηκαν από συγγενείς στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Θα ζητήσουμε από τον Γενικό Εισαγγελέα να αλλάξει την κατηγορία σε υποβοηθούμενη αυτοκτονία που ταιριάζει απόλυτα με τα γεγονότα αυτής της υπόθεσης», δήλωσε ο Μάικλ Πόλακ, δικηγόρος της βρετανικής ομάδας νομικής βοήθειας Justice Abroad που έφτασε από το Λονδίνο στην Κύπρο ως μέρος της ομάδας υπεράσπισης. «Την ώρα που το κοινοβούλιο της Κύπρου συζητά τη νομοθεσία για την ευθανασία… θα υποβάλουμε ότι η υποβοήθηση στην αυτοκτονία θα ήταν πολύ πιο κατάλληλη κατηγορία από τη δολοφονία που επιφέρει υποχρεωτική ισόβια κάθειρξη».

Ένας φίλος του Ντέιβιντ Χάντερ δήλωσε στην ITV ότι θα ήταν «αδικία» εάν η κατηγορία δεν αλλάξει σε υποβοηθούμενη αυτοκτονία.

«Κλαίει, είναι στενοχωρημένος, δεν μπορεί να ονομάζεται δικαιοσύνη εάν ο Ντέιβι Χάντερ καταδικαστεί για φόνο», είπε ο Μπάρι Γουέικ, φίλος και πρώην συνεργάτης του Χάντερ.

«Η δικαιοσύνη για εμάς είναι να συνειδητοποιήσουν οι αρχές ότι δεν αποτελεί απειλή. Έκανε αυτό που έκανε από συμπόνια. Η κατάσταση εκεί (στην Κύπρο) είναι χειρότερη απ ότι στη Βρετανία. Έχω την εντύπωση ότι ακόμα και εάν ήθελε να γυρίσει δεν θα μπορούσε. Έπρεπε να πάρεις άδεια για να φύγεις από το σπίτι για να πάρεις ιατρικές προμήθειες και ψώνια. Από όλες τις απόψεις ο πόνος που ένιωθε η Τζάνις ήταν απίστευτος. Πρέπει να έχεις συμπόνια. Είναι γέρος και δεν είναι πολύ καλά ο ίδιος. Αν καταδικαστεί για φόνο, θα πεθάνει στη φυλακή. Θα πεθάνει σαν ένας μοναχικός γέρος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: Προσφυγή Βρετανού συζυγοκτόνου σε Γ.Εισαγγελέα για «υποβοηθούμενη αυτοκτονία»

Keywords
Τυχαία Θέματα