Μαυρίδης:Ατόπημα η υποβολή «δικοινοτικού αιτήματος» Γιoύνκερ

Με γραπτή παρέμβασή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του κ. Γιούνκερ, ο ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ, S&D) ζητά να ενημερωθεί για το θέμα της «εξοικείωσης των Τουρκοκυπρίων με το κοινοτικό κεκτημένο». Το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα μετά από πρόσφατο δημοσίευμα στον κυπριακό Τύπο (27/05/2018), που αναφέρεται στην υποβολή γραπτού αιτήματος/επιστολής προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ενημέρωση/εξοικείωση των Τουρκοκυπρίων γύρω από το κοινοτικό κεκτημένο. Το αίτημα υποβλήθηκε προ δύο ετών προς την Επιτροπή από τους «διαπραγματευτές της ε/κ κοινότητας Ανδρέα Μαυρογιάννης και της τ/κ κοινότητας

Οζντίλ Ναμί».

Ο κ. Κώστας Μαυρίδης ζητά από την Επιτροπή, όπως:

α) «παραδώσει το προαναφερθέν έγγραφο που είναι αντικείμενο δημόσιου ενδιαφέροντος», και επιπλέον

β) «με δεδομένο ότι η διαδικασία εξοικείωσης των Τουρκοκυπρίων με το κοινοτικό κεκτημένο όφειλε να σταματήσει μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων στο Κραν Μοντανά, ερωτάται η Επιτροπή να επιβεβαιώσει ότι η διαδικασία όντως τερματίστηκε πλήρως».

Πάντως, το σοβαρό ατόπημα δημιουργεί καίριο πολιτικό ζήτημα με προεκτάσεις, αφού η Ε.Ε. αποτελείται από Κράτη Μέλη και από το 2004 έχει ενταχθεί ως πλήρες μέλος η Κυπριακή Δημοκρατία και όχι «δύο κοινότητες». Στο σχετικό δημοσίευμα, το ατόπημα της Κυπριακής Κυβέρνησης χαρακτηρίζεται ως «μέγα λάθος».

Keywords
Τυχαία Θέματα