Ματσάκης για Θανάση: Τα είπα πριν 10 χρόνια - Λίστα οι υποθέσεις με λάθη

Για την πολύκροτη υπόθεση του θανάτου του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου πριν από 17 χρόνια, μίλησε στο Μεσημέρι και Κάτι ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης.

Αρχικά ανέφερε ότι ο ίδιος δεν είχε καμία εμπλοκή με τη νεκροψία και την αυτοψία. «Το τότε Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να με διορίσει ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα 7 χρόνια μετά το συμβάν για να δω τα έγγραφα της υπόθεσης».

Διαβάστε ακόμη: Δολοφονία Θανάση: Δεν αποκλείεται οι ηθικοί αυτουργοί να είναι αξιωματικοί

Πρόσθεσε ότι έκανε έκθεση την οποία έδωσε στο Υπουργικό Συμβούλιο,

η οποία στη συνέχεια δημοσιοποιήθηκε. «Στην έκθεση έλεγα ότι υπήρχαν σοβαρά κενά και παραλείψεις από την ιατροδικαστική πλευρά και από την Αστυνομία».

Σημείωσε ότι η οικογένεια προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και αποφάνθηκε ότι η Κυβέρνηση της Κύπρου ήταν ένοχη γιατί δεν έκανε τα δέοντα και τη σωστή εξέταση της υπόθεσης με αποτέλεσμα να καταδικαστεί. «Εγώ είμαι ένας ανεξάρτητος ανακριτής και εκ τότε δεν έχω λάβει μέρος στη διερεύνηση, ούτε είδα το πόρισμα. Όσα έχουν λεχθεί δεν με εκπλήττουν γιατί είναι αυτά που είπα στην έκθεση μου πριν 10 χρόνια».

Επεσήμανε ότι υπάρχει μια λίστα υποθέσεων στις οποίες έγιναν τρομερά λάθη. «Η υπόθεση του διπλού φονικού στον Στρόβολο, η υπόθεση τη δολοφονίας της γυναίκας στη Δερύνεια, η υπόθεση με τους σκύλους στην Πάφο. Υπάρχει ολόκληρη λίστα».

Ακόμη είπε, «Κουράστηκα. Μίλησα με Υπουργούς, Γενικούς Εισαγγελείς, μίλησα με όλους. Τους είπα ότι πρέπει να γίνει μια εμπεριστατωμένη μελέτη για να γίνουν διορθώσεις στο σύστημα διερεύνησης θανάτων. Τα λέω εδώ και 30 χρόνια». Διευκρίνισε ότι υπάρχει πρόβλημα με τις ιατροδικαστικές έρευνες, με τη διερεύνηση από την Αστυνομία, με τον τρόπο που χειρίζεται τις υποθέσεις η Γενική Εισαγγελία, με τα Δικαστήρια. «Τα έχω πει παντού στη Βουλή και δημόσια», είπε.

Διαβάστε ακόμη: Κληρίδης για Θανάση: Δεν είναι δικαίωση - Η μητέρα του θα δώσει κατάθεση (VID)

Ο κ. Ματσάκης απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχει σύστημα συγκάλυψης ανέφερε ότι «στην Κύπρο όλα είναι πιθανά. Ο καθένας κάνει ότι του νομίζει και όπως το πιστεύει. Άλλοι δεν ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους και άλλοι συγκαλύπτουν». Συμπλήρωσε ότι η Κυβέρνηση δεν διορθώνει τα πράγματα. «Γίνονται τσαπατσουλιές. Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας».

Δείτε το βίντεο: 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ματσάκης, Θανάση,matsakis, thanasi