Μαθητές του G C School δημιουργούν τη δική τους εταιρία «Book-eat»

Στην Κύπρο, κάθε χρόνο πραγματοποιείται ο διαγωνισμός «Επιχείρηση της Χρονιάς/Junior Achievement», με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών από κάθε γωνιά της Κύπρου.

Οι μαθητές δημιουργούν στη διάρκεια μιας σχολικής χρονιάς τη δική τους «επιχείρηση» λειτουργώντας σαν πραγματικοί επιχειρηματίες σε πραγματικό περιβάλλον, αφού καλούνται να σχεδιάσουν και να λανσάρουν αληθινά

προϊόντα και υπηρεσίες, προωθώντας τα τελικά στην αγορά. 

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικτυακή πλατφόρμα «Book-eat»

Οι Κύπριοι, ως λάτρεις του καλού φαγητού, αναζητούν καθημερινά την έξοδο φαγητού σε μία από τις πολλές επιλογές που βρίσκει κανείς στην Κύπρο στον τομέα της εστίασης. Εντούτοις, ο υφιστάμενος τρόπος κρατήσεων, ειδικά μετά το πλήγμα της πανδημίας, δεν είναι λειτουργικός, με αποτέλεσμα η όλη διαδικασία κράτησης να είναι αποτρεπτική για τους πελάτες και οι εστιάτορες να στερούνται μεγαλύτερα κέρδη. Κάποιες φορές το τηλέφωνο είναι κρατημένο, άλλες δεν χτυπά, άλλοτε λόγω φόρτου εργασίας δεν υπάρχει άτομο στο τηλέφωνο και γενικά  πολλές φορές είναι δύσκολη η επικοινωνία με το εστιατόριο.

"Είμαστε μια μαθητική εταιρία έξι ατόμων από το ιδιωτικό σχολείο G C School of Careers. Η ιδέα για το Book-eat ξεκίνησε από το μεγαλύτερο μας πρόβλημα, τις εξόδους μας. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα πήρε όνομα και μορφή. Ονομάζεται “Book-eat” και είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα μέσα από την οποία οι πελάτες μπορούν να κρατήσουν άμεσα και εύκολα τραπέζι στο εστιατόριο της προτίμησής τους, αφού συμπληρώσουν πεδία με τις προτιμήσεις τους (καπνιστές ή μη, παιδική καρέκλα, κοντά σε τηλεόραση κλπ). Ξεχωριστή σημασία δώσαμε σε περιπτώσεις ατόμων με ειδικές ανάγκες, τα οποία μπορεί να χρειάζονται επιπλέον χώρο για τροχοκάθισμα, σε παιδιά τα οποία μπορεί να θέλουν ειδικό κάθισμα, αλλά και σε ευάλωτες ομάδες που δεν θέλουν καπνό, κρύο κλπ."

Όλες αυτές  οι πληροφορίες δίνουν τη δυνατότητα στους εστιάτορες να οργανωθούν καλύτερα κυρίως σε περίοδο αυξημένης ζήτησης, αλλά και αυτή την περίοδο, κατά την οποία ισχύουν αυστηρά διατάγματα για τον τρόπο λειτουργίας των χώρων εστίασης. Επιπρόσθετα, οι επιχειρηματίες έχουν την ευκαιρία να αυξήσουν τα κέρδη τους, αφού η συνεργασία τους με την εταιρία μπορεί να τους προσφέρει ευκολία προσέγγισης περισσότερων πελατών, μιας και το προϊόν απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες του πληθυσμού, οι οποίες έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο (www.book-eat.com).

"Παρόλο που βρισκόμαστε ακόμα στα αρχικά στάδια της πορείας μας, βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία αφού σκοπός μας είναι η καθιέρωση και εξάπλωση του Book-eat σε όλη την Κύπρο!"

Η ομάδα αποτελείται από τους μαθητές: Παναγιώτη Πιερή, Χρίστο Πιερή, Στέλιο Μιχαηλίδη, Άρτεμης Χατζηλοΐζου, Κλείτο Παπανδρέου και Ανδρέα Παπανδρέου.

www.book-eat.com

Keywords
Τυχαία Θέματα