Σε 20ετή φυλάκιση καταδικάστηκε ο Γιώργος Ξιούρουππας
Σε 20 χρόνια φυλακή για ανθρωποκτονία καταδικάστηκε ο Γιώργος Ξιούρουππας για τον φόνο του Παναγιώτη Χριστοδούλου. Υπενθυμίζεται ότι ο Ξιούρουππας παραδέχθηκε το αδίκημα της ηθελημένης ανθρωποκτονίας του Παναγιώτη Χριστοδούλου, 38 ετών από τη Λάρνακα, που έγινε στις 25 Απριλίου 2016.
Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου επέβαλε τη Δευτέρα ποινή 20ετούς φυλάκισης στον Γιώργο Ξιούρουππα, 40 ετών από την Αραδίππου, ο οποίος παραδέχθηκε το αδίκημα της ηθελημένης ανθρωποκτονίας του Παναγιώτη Χριστοδούλου, 38 ετών από τη Λάρνακα που έγινε στις 25 Απριλίου 2016.
Στην προηγούμενη δικάσιμο, δηλαδή στις 15 Νοεμβρίου, ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Θανάσης Παπανικολάου προέβη σε τροποποίηση του κατηγορητηρίου για την 1η κατηγορία εναντίον του Ξιούρουππα από διάπραξη φόνου εκ προμελέτης σε ηθελημένη ανθρωποκτονία.
Συγκεκριμένα, ο κ. Παπανικολάου απήγγειλε στον Ξιούρουππα την κατηγορία ότι στις 25/4/16 επέφερε ηθελημένα και με παράνομη πράξη, χρησιμοποιώντας πιστόλι τύπου USP, τοn θάνατο του Παναγιώτη Χριστοδούλου. Ο Ξιούρουππας παραδέχθηκε την κατηγορία και η Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου απάλλαξε τον κατηγορούμενο από την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης.
Συνολικά ο Γιώργος Ξιούρουππας παραδέχθηκε εννέα κατηγορίες που αφορούν ηθελημένη ανθρωποκτονία, παράνομη κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β’ και παράνομη κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών.
Ο Θανάσης Παπανικολάου προέβη σε ανάγνωση των γεγονότων της υπόθεσης, ενώ ο συνήγορος υπεράσπισης του Ξιούρουππα κατέθεσε ενώπιον του Κακουργιοδικείου γραπτή αγόρευση για μετριασμό ποινής του πελάτη του και ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος μεταμέλησε για την πράξη του, την οποία παραδέχθηκε αμέσως στην Αστυνομία, αφού συνειδητοποίησε πλήρως το παράνομο της ενέργειας στην οποία προέβη.
Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών στην παρουσία μόνο των δύο αδελφών και της κόρης του θύματος, των δημοσιογράφων και ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ενώ αρκετοί φίλοι και συγγενείς του Παναγιώτη Χριστοδούλου κρατήθηκαν από την Αστυνομία έξω από την αίθουσα προς αποφυγή οποιονδήποτε επεισοδίων.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- ΚΩΣΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ - ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
- Έφυγε ο Κωστής Στεφανόπουλος!
- Το σοκαριστικό πρωτοσέλιδο της Libération με τον Σαρκοζί σαν νεκρό
- Η σιωπή της Περιστέρας
- Πώς θα πάρετε σύνταξη από τα 55 έως τα 60
- Έφυγε από τη ζωή ο Κωστής Στεφανόπουλος (video)
- Εκτός της ρύθμισης για το «κούρεμα» χρεών οι ελεύθεροι επαγγελματίες
- Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς τη Δευτέρα
- Κινητοποιήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς – Χωρίς ηλεκτρικό έως τις 10
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Sigma Live
- Σε 20ετή φυλάκιση καταδικάστηκε ο Γιώργος Ξιούρουππας
- Η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας ενώπιον Ευρωκοινοβουλίου
- Προσοχή, άρχισε αστυνομική εκστρατεία μέχρι την Κυριακή!
- Τσάκωσαν στα πράσα διαρρήκτη στην Πάφο
- Κινήσεις τακτικής στη σκακιέρα
- Σκληρή γραμμή κατά Τουρκίας ζητά ο επικεφαλής του ΕΛΚ
- «Ξύπνησε» ο Πολωνός… σκοπευτής
- «Κτίζει» χαρακτήρα ο Κεραυνός
- Απεβίωσε πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής σε αγώνα δρόμου!
- Ομπάμα: Οι Δημοκρατικοί να συνεργαστούν με τον Τραμπ
- Τελευταία Νέα Sigma Live
- Σε 20ετή φυλάκιση καταδικάστηκε ο Γιώργος Ξιούρουππας
- Απεβίωσε πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής σε αγώνα δρόμου!
- Προσοχή, άρχισε αστυνομική εκστρατεία μέχρι την Κυριακή!
- Συνεδριάζει για τροποποίηση των κανονισμών
- Τσάκωσαν στα πράσα διαρρήκτη στην Πάφο
- Προώθηση της οικονομικής παγκοσμιοποίησης ζητά η Κίνα
- Στο 92' ο Πέρισιτς «έσωσε» την παρτίδα για την Ίντερ (vid)
- Δωρεάν μπαταρίες για iphone 6 από την Apple China
- Μαχαιροβγάλτες ληστές ξάφρισαν γυναίκα στη Λεμεσό
- Ινδία:Στους 133 ο αριθμός των νεκρών από εκτροχιασμό τρένου
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Αυτό το κουίζ σου λέει τι πρέπει να τρως για πρωινό!
- Χριστούγεννα με βιεννέζικα βαλς και πόλκες στο Μέγαρο Μουσικής [βίντεο]
- Εκτός του εξωδικαστικού μηχανισμού για ρύθμιση χρεών οι ελεύθεροι επαγγελματίες
- Aπαισιόδοξος για τη Συρία δηλώνει ο Ομπάμα
- Ο Μπαλτάς «πλήγωσε» τον Τσίπρα
- Το... Μαξίμου Βορείου Ελλάδας εγκαινιάζει ο Τσίπρας
- Δεν εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Κρήτης
- Δυσαρεστημένος ο Αμανατίδης με τις νέες αρμοδιότητές του
- Παρότρυνση του Προέδρου της Κίνας για οικονομική παγκοσμιοποίηση