Ματ Χάνκοκ: Εγκατέλειψε και τη σύζυγό του εκτός από το πόστο του υπουργού

Η «παράνομη» ερωτική σχέση ανάμεσα στον Ματ Χάνκοκ και την σύμβουλό του, Τζίνα Κολαντάντζελο, δεν είναι απλά μια επιπόλαιη περιπετειούλα, αλλά κάτι σοβαρό για τον προσφάτως παραιτηθέντα υπουργό Υγείας της Βρετανίας, αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ, επικαλούμενα άτομα του περιβάλλοντός του.

Όπως μεταδίδει η Daily Mail, πριν υποβάλει την παραίτησή του εχθές, Σάββατο, ο παντρεμένος πρώην υπουργός που πιάστηκε «στα πράσα» να φιλάει παθιασμένα

την επίσης παντρεμένη σύμβουλό του, είχε ανακοινώσει ήδη στην γυναίκα του ότι την αφήνει. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Χάνκοκ ανακοίνωσε την απόφασή του στην σύζυγό του το βράδυ της Πέμπτης, όταν ανακάλυψε ότι η σχέση του με την Κολαντάντζελο θα αποκαλυπτόταν.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές, μετά από μερικά 24ωρα πολιτικού αναβρασμού κατά τα οποία πλήθαιναν οι φωνές που ζητούσαν την απομάκρυνσή του από το πόστο του υπουργού Υγείας της Βρετανίας, ο Ματ Χάνκοκ υπέβαλε τελικά την παραίτησή του.

"Those of us who make these rules have got to stick by them, and that's why I've got to resign"

In a video, posted on his Twitter account, the Health Secretary Matt Hancock says he has "been to see the prime minister to resign"https://t.co/4Q7bIQGShc pic.twitter.com/Gys3iwmoiU

BBC Breaking News (@BBCBreaking) June 26, 2021

Ο 42χρονος πολιτικός, που είναι πατέρας τριών παιδιών, παραιτήθηκε αφού η εφημερίδα The Sun δημοσίευσε φωτογραφίες του στις οποίες φιλάει μια γυναίκα την οποία είχε διορίσει ο ίδιος για να εποπτεύει την αποδοτικότητα του υπουργείου. Στην επιστολή που έγραψε στον Μπόρις Τζόνσον αναφέρει ότι η κυβέρνηση οφείλει να είναι ειλικρινής με τον κόσμο που «έχει θυσιάσει τόσα πολλά κατά την διάρκεια της πανδημίας» και να παραδέχεται τα λάθη της, όταν τον απογοητεύει.

«Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα θα ήταν να αποσπάσει η ιδιωτική μου ζωή την προσοχή από την εστιασμένη μας προσπάθεια να βγούμε από την κρίση... Θέλω να επαναλάβω ότι λυπάμαι πολύ που παραβίασα την οδηγία και να ζητήσω συγγνώμη στην οικογένειά μου και τους αγαπημένους μου για όσα τους προξένησα. Επίσης, αυτή την στιγμή έχω ανάγκη να βρίσκομαι με τα παιδιά μου», ανέφερε μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Χάνκοκ.

«Πήγα να δω τον πρωθυπουργό για να παραιτηθώ από τη θέση του υπουργού Υγείας. Κατανοώ τις πελώριες θυσίες που έχουν κάνει όλοι σε αυτήν την χώρα, που έχετε κάνει όλοι εσείς. Αυτοί που φτιάχνουν τους κανόνες πρέπει να τους τηρούν, γι' αυτό ακριβώς οφείλω να παραιτηθώ», αναφέρει σε βίντεο ο Χάνκοκ.

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Το υπ. Υγείας θα ερευνήσει πώς διέρρευσε το βίντεο με τον Χάνκοκ

Πηγή: Πρώτο Θέμα 
 

Keywords
Τυχαία Θέματα