Μαστίζει η οικονομική κρίση στα κατεχόμενα - Δείτε τιμές

Σάντουιτς το οποίο στα κατεχόμενα ονομάζεται «το Σάντουιτς του Αλλάχ» κοστίζει για μια οικογένεια τεσσάρων ατόμων όσο κοστίζει το κρέας, καθώς η ακρίβεια μαστίζει.

Η τουρκική λίρα, έχει υποτιμηθεί κατά 60-70% τις τελευταίες ημέρες και οι τιμές πλέον στα τρόφιμα χαρακτηρίζονται στα Κατεχόμενα ως εξωφρενικές.

Τα αποτελέσματα είναι τα ακόλουθα:

1. Σε όλα τα προϊόντα οι αυξήσεις είναι 100%

2. Στις υπεραγορές τα πάντα έχουν διπλάσιες τιμές

3. Μείωση της παραγωγής χαρουπιών, που άλλοτε θεωρούνταν «μαύρος χρυσός»

4. Με τουρκικές λίρες

πλέον οι πληρωμές στα λεγόμενα ιδιωτικά σχολεία και πανεπιστήμια

Η κατάσταση είναι πλέον ακραία καθώς λόγω της πτώσης της Τουρκικής Λίρας και της μείωσης της αγοραστικής δύναμης, οι πολίτες δεν μπορούν να χαρούν το μπαϊράμι.

Χαρακτηριστικές είναι οι τιμές προϊόντων

- Πόλιμπιφ: +80%

- Κονσέρβα τόνου +95%

- Ταχίνι το κιλό: +90%

- Φάρμακα: +40%

- Ποτά: +90%

- Ρεύμα: +80%

- Φιάλες νερού: +20%

Η Ιζλέμ Οζενλί είναι μητέρα και το βίντεο της έγινε viral καθώς εκφράζει την αγανάκτησή της για την οικονομική κατάσταση. Φωνάζει και λέει: «Πουλήστε μας κι εμάς και το νησί! Άλλωστε πολύ σύντομα και εμείς στους δρόμους θα μένουμε».

Την ίδια ώρα και οι πολιτικοί προσπαθούν να μην προκαλούν. Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ αρνήθηκε να παραλάβει το νέο αυτοκίνητο του αξίας 200.000 ΤΛ, ενώ ο Σερντάρ Ντενκτάς ως άλλος «Γερμανός Υπουργός Δημοσιονομικών» πάει στο γραφείο με το ποδήλατο. Ο κατοχικός ηγέτης συναντήθηκε το πρωί για μιάμιση ώρα με τους προέδρους των τεσσάρων κομμάτων της ψευδοκυβέρνησης.

Όπως δήλωσε, «παρατηρούμε ότι οι συναλλαγματικές ισοτιμίες αρχίζουν σιγά σιγά να πέφτουν και να φτάνουν σε πιο ήμερα επίπεδα. Το θέμα πρέπει να προσεγγίζεται με κοινή λογική».

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι μέσα σε μόλις 7 μήνες οι Ελληνοκύπριοι ξόδεψαν στα κατεχόμενα περίπου €14 εκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα