Μασαμαΐτε, ο εκλεκτός του Φαλξ για το κέντρο της άμυνας

ΑΝΟΡΘΩΣΗ
Πρόκειται για 31χρονο Νοτιοαφρικανό, που αξιολογήθηκε από τον τεχνικό διευθυντή της «κυρίας» ως εξαιρετική περίπτωση. Τελειώνει ίσως και σήμερα του Γκάμπριελ

Στον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του πρωταθλήματος της Νοτίου Αφρικής βρήκε τη λύση που έψαχνε για το κέντρο της άμυνάς της η Ανόρθωση.
Ο 31χρονος Νοτιοαφρικανός Τεφού Μασαμαΐτε αξιολογήθηκε, από τον τεχνικό διευθυντή της «κυρίας» Στάνισλαβ Φαλξ, ως εξαιρετική περίπτωση ποδοσφαιριστή, που μπορεί να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο,

και το περασμένο Σάββατο ο σύλλογος της Αμμοχώστου τού απέστειλε συμβόλαιο συνεργασίας.

Πρόκειται για τον αρχηγό των Κάιζερ Τσιφς (αγωνίζεται στην ομάδα από το 2011), με τους οποίους κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Νοτίου Αφρικής (2013 και 2015), ενώ στη λήξασα ποδοσφαιρική περίοδο κατέκτησε τα βραβεία του καλύτερου αμυντικού, αλλά και του καλύτερου ποδοσφαιριστή του πρωταθλήματος.

Η προηγούμενή του ομάδα, στην οποία αγωνίστηκε από το 2005-2011, ήταν η Μπίντβεστ Γουίτς, ενώ τώρα ο Μασαμαΐτε ψάχνει για νέα ποδοσφαιρική στέγη, εκτός Νοτίου Αφρικής. Πρόσφατα υποβλήθηκε σε δοκιμαστικά από τη Νιου Γιορκ Σίτι (των Πίρλο, Λάμπαρντ και Βίγια), από την οποία απορρίφθηκε λόγω πληρότητας των θέσεων στο ρόστερ.

Το FifaPlayerRatings.com αξιολογεί τον Μασαμαΐτε ως έναν αμυντικό με ικανότητα στο τάκλιν, υψηλό βαθμό αντίληψης του παιχνιδιού, εξαιρετικό μαρκάρισμα επιτιθέμενων στις στημένες μπάλες, άνω του μετρίου αλτικότητα και γοργές αντιδράσεις στις αλλαγές εν μέσω ενός αγώνα. Στα μειονεκτήματά του συγκαταλέγονται η κάτω του μέσου όρου επιθετικότητα, ο αργός ρυθμός επιτάχυνσης και η απουσία σωματικής ρώμης.

Η πρόταση στον 31χρονο Νοτιοαφρικανό είναι η μοναδική που κατέθεσε η Ανόρθωση για την πλήρωση της θέσης στο κέντρο της άμυνας. Το τεχνικό επιτελείο αξιολόγησε και άλλες περιπτώσεις, ωστόσο θα αναμένει την κατάληξη των διαπραγματεύσεων με τον Μασαμαΐτε και από την έκβασή τους θα αποφασισθούν οι επόμενες κινήσεις.

Τελειώνει του Γκάμπριελ
Στο τέλος του πλησιάζει και το μίνι σίριαλ με τον Γκάμπριελ. Ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ βρίσκεται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων με την ομάδα του Ζιλ Βισέντε για την εξασφάλιση της ελευθέρας του, και εξελίξεις αναμένονται ακόμη και εντός της ημέρας. Ο πορτογαλικός σύλλογος αξιώνει αποζημίωση για την αποδέσμευσή του και ο ποδοσφαιριστής παρουσιάζεται αποφασισμένος αφενός να τους χαρίσει δεδουλευμένα και αφετέρου να μειώσει τις απαιτήσεις του από την Ανόρθωση, ώστε η «κυρία» να καταβάλει μικρή αποζημίωση, χωρίς ν’ αυξήσει το συνολικό κόστος για την απόκτησή του.

Η επιθυμία του Γκάμπριελ να συνεχίσει την καριέρα του στην «κυρία» και η αδυναμία της Ζιλ Βισέντε να εκπληρώσει τους οικονομικούς όρους του συμβολαίου που διατηρεί με τον ποδοσφαιριστή, είναι οι επιπρόσθετοι λόγοι για τους οποίους η ομάδας της Αμμοχώστου αναμένει τη θετική έκβαση της υπόθεσης.

Επανέρχονται στις προπονήσεις
Διήμερο ρεπό απόλαυσαν μέσα στο Σαββατοκύριακο οι ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης, οι οποίοι επανέρχονται σήμερα στις προπονήσεις. Η αποστολή της ομάδας θ’ αναχωρήσει στις 10:30 το πρωί για τις Πλάτρες, όπου θα παραμείνει μέχρι το ερχόμενο Σάββατο το πρωί, όταν και θα επιστρέψει στη Λάρνακα, καθώς το απόγευμα της ίδιας μέρας θα αναμετρηθεί σε φιλικό αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα στο γήπεδο «Αμμόχωστος».

Keywords
Τυχαία Θέματα