Μαρτυρίες από την φωτιά: «Μεγάλη καταστροφή-Χάσανε τις περιουσίες τους»

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης, στο Κρατικό Δάσος ανάμεσα στις περιοχές Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου προς Παναγιά, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης: Μάχη με τις φλόγες στο Κρατικό Δάσος κοντά στην Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου(pics&vid)

Πολίτες προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες, παραμένοντας μάρτυρες μιας «μεγάλης καταστροφής», όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν στην κάμερα του ΣΙΓΜΑ  και τον δημοσιογράφο Μιχάλη Κιβιδιώτη.

«Εδώ και τρεις ώρες παρακολουθούμε αυτή την κατάσταση χωρίς να μπορούμε να κάνουμε

κάτι. Δυστυχώς, συγχωριανοί μας από την περιοχή της Πλατανιστάσσας έχουν χάσει την περιουσία τους εδώ. Προσπαθήσαμε να πλησιάσουμε αλλά είναι πολύ δύσκολο. Είναι πραγματικό λυπηρό, είναι μια μεγάλη καταστροφή στην περιοχή μας», ανέφερε μάρτυρας.

«Ένας φίλος έχει φάρμα ζώα στην περιοχή  και προσπαθήσαμε να πάμε να βοηθήσουμε για να σώσουμε τα ζώα. Προσπαθήσαμε να πλησιάσουμε αλλά δεν τα καταφέραμε», είπε.

Στο σημείο βρίσκεται και ο κοινοτάρχης της κοινότητας Μιτσερού, Ανδρέας Κυριάκου. Ο κος Κυριάκου έκανε λόγο για πολύ δύσκολη κατάσταση.

«Ελπίζουμε να σταματήσουμε την πυρκαγιά σ΄αυτό το σημείο και να μην περάσει τον δρόμο. Το πρόβλημα είναι οι ισχυροί άνεμοι», είπε.
 

Διαβάστε επίσης: Έφτασαν μέχρι τη Λευκωσία οι καπνοί από τη φωτιά στην Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου

Keywords
Τυχαία Θέματα