Μαρτυρία στο Sigmalive για συνθήκες θανάτου του Έλληνα ομογενή

Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το περιστατικό με τον Έλληνα ομογενή που ύψωσε την ελληνική σημαία στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων, ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου και τα τραγικά γεγονότα που ακολούθησαν, μίλησε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βορειοηπειρωτών στην Κύπρο, Αλέξανδρος Ζιούλης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Sigmalive, κι επικαλούμενος πηγές από την περιοχή μας, κύριος Ζιούληςανέφερε

ότι ο 35χρονος Κωνσταντίνος Κατσίφας, ήταν υπεύθυνος για την διοργάνωση των εορτασμών στο χωριό Βουλιαράτες, απ' όπου κατάγεται, αλλά εδώ και μία εβδομάδα, οι Αλβανικές Αρχές τον προκαλούσαν συνεχώς.

Σήμερα, σύμφωνα με τον κύριο Ζιούλη, η προκλητικότητά τους κορυφώθηκε με το κατέβασμα της Ελληνικής σημαίας, η οποία βρισκόταν στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων.

Όπως μας ανέφερε, ο 35χρονος πυροβόλησε στον αέρα για να τους αποτρέψει να κατεβάσουν την Ελληνική σημαία. Να σημειωθεί ότι και τα αλβανικά ΜΜΕ επιβεβαιώνουν ότι από τα πυρά του δεν τραυματίστηκαν αστυνομικοί.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ, ο Έλληνας ομογενής διέφυγε στην ορεινή περιοχή για να αποφύγει την σύλληψη. Οι αστυνομικές δυνάμεις του Αργυροκάστρου ζήτησαν την συνδρομή των αλβανικών ειδικών δυνάμεων "Rinea" και στις έρευνες συμμετέχει και ελικόπτερο που έσπευσε στην περιοχή από τα Τίρανα.

Κάτω από συνθήκες που διερευνώνται ο 35χρονος ανακοινώθηκε αργότερα ότι είναι νεκρός, είδηση την οποία επιβεβαιώνει το ελληνικό ΥΠΕΞ με ανακοίνωση του.

Μάλιστα, το ΥΠΕΞ εκφράζοντας τη βαθιά λύπη του για το θάνατο του ομογενή, χαρακτηρίζει εξάλλου «απαράδεκτο» το γεγονός ότι η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας ανθρώπινης ζωής.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Βορειοηπειρωτών στην Κύπρο, ο 35χρονος συμμετείχε στην μεγάλη πορεία για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη, κατασκευάζοντας τη μεγάλη σημαία που κρατούσαν οι διαδηλωτές.

Επίσης, σύμφωνα με τον κύριο Ζιούλη, πολλές ειδήσεις που δημοσιεύονται στα αλβανικά ΜΜΕ στόχο έχουν να διασπείρουν τον φόβο και τον τρόμο, αφού χρησιμοποιούν την προπαγάνδα για να πετύχουν τους στόχους τους. Γι αυτό και παρουσίασαν τον 35χρονο ως «εξτρεμιστή».

Η τελευταία ανάρτησή του:

Keywords
Τυχαία Θέματα