Μαρτυρία μαθητή στο SigmaLive από Μιλάνο: "Βρισκόμαστε εκτός ξενοδοχείου.."

Μαρτυρία ενός εκ των 12 μαθητών οι οποίοι βρίσκονται στο Μιλάνο εξασφάλισε το SigmaLive.

Οι μαθητές βρέθηκαν από το πρωί της Κυριακής (23 Φεβρουαρίου) στην Ιταλία για συμμετοχή σε πρόγραμμα Erasmus+. Οι ιταλικές Αρχές ωστόσο έχουν τεθεί σε συναγερμό λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού και ως εκ τούτου θεωρήθηκε σημαντική η επιστροφή των μαθητών στην Κύπρο

το συντομότερο.

Μιλώντας στο SigmaLive, ο Κυριάκος Παντελή, μαθητής Τεχνικής Σχολής, ανέφερε πως τα πράγματα δεν είναι τόσο σοβαρά όσο φαίνονται.

«Η κατάσταση εδώ στο Μιλάνο, δεν είναι τόσο τραγική όσο διαδίδεται. Βρισκόμαστε εκτός ξενοδοχείου και αεροδρομίου και ο κόσμος εδώ συνεχίζει κανονικά την ζωή του, χωρίς πανικό», εξήγησε.

Ερωτηθείς εάν λαμβάνονται μέτρα προστασίας, ο Κυριάκος ανέφερε πως «λαμβάνονται μέτρα με μάσκες και χρήση αντισηπτικών στους δρόμους του Μιλάνο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν κινδυνεύουμε από κάτι εδώ».

Οι μαθητές αναμένεται να επιστρέψουν την ερχόμενη Τετάρτη το πρωί.

Σημειώνεται πως με την επιστροφή τους στο αεροδρόμιο Λάρνακας θα ενεργοποιηθεί το πρωτόκολλο και οι μαθητές θα τύχουν ιατρικού ελέγχου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Υπουργείο Παιδείας στην οποία αναφέρει ότι «έχει προβεί σε όλες τις ενέργειες για επιστροφή των μαθητών/τριών στην Κύπρο το συντομότερο δυνατό».

Keywords
Τυχαία Θέματα