Μαρτυρία εγκλωβισμένου Κύπριου στη Γερμανία:«Δεν ξέρω πού θα κοιμηθούμε» (vid)

Σε πολύωρη ταλαιπωρία εξελίχθηκε ο επαναπατρισμός επτά Κυπρίων από την Αφρική.

  Η περιπέτεια των επιβατών άρχισε με την προσγείωσή τους, στον ενδιάμεσο σταθμό, στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.   

Ο Κυριάκος Χριστοδουλίδης, ένας εκ των Κύπριων επιβατών, ανέφερε ότι «φθάσε το πρωί στις έξι, πετάγαμε για Κύπρο 9.30 η ώρα το πρωί και δεν μας αφήσαν να πετάξουμε, ενώ είχαμε όλα τα χαρτιά».

    Κατά την διάρκεια του ελέγχου στο Γερμανικό αεροδρόμιο, δεν τους επιτράπηκε η επιβίβαση, με την αιτιολογία ότι δεν είχαν

αποδεικτικό κράτησης σε ξενοδοχείο καραντίνας, όπου θα διέμεναν με την επιστροφή τους στο νησί.

   Οι ταλαιπωρία των επιβατών συνεχίστηκε καθώς, οι Γερμανικές Αρχές δεν τους επέτρεψαν να φύγουν από το αεροδρόμιο κρατώντας εγκλωβισμένους στο κτίριο μέχρι την επόμενη πτήση, η οποία είναι αύριο το πρωί.

Ο κ. Χριστοδουλίδης συνέχισε αναφέροντας: «μας αφήσανε πίσω και τώρα δεν έχουμε που να πάμε και που να μείνουμε και πρέπει να κάνουμε όλα τα χαρτιά ξανά και δεν ξέρω πού θα κοιμηθούμε».

Κατόπιν ενημέρωσης από το «Σίγμα»,  το Υπουργείο Εξωτερικών κινητοποιήθηκε για την επίλυση του ζητήματος, ενώ απέδωσε το συγκεκριμένο περιστατικό σε παρερμήνευση από τις ξένες αρχές των κανονισμών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ, Δημήτρης Σαμουήλ, είπε ότι «παρά την παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών, δεν έγινε κατορθωτός ο απεγκλωβισμός των επτά Κυπρίων από το αεροδρόμιο, καθώς εάν αποχωρούσαν από το κτίριο θα έπρεπε να τεθούν σε καραντίνα στην Γερμανία».
 

Διαβάστε επίσης: Εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης 7 Κύπριοι από Ν. Αφρική

Keywords
Τυχαία Θέματα