Ανταπόκριση από το πεδίο των μαχών: «Εν αναμονή του πολέμου η Μαριούπολη»

Για τα όσα διαδραματίζονται στη Μαριούπολη μίλησε ο ανταποκριτής του OPEN TV στην Ουκρανία Σωτήρης Δανέζης.

Αρχικά ανέφερε ότι βρίσκεται μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες δημοσιογράφους στο Ελληνικό Προξενείο της Μαριούπολης και αναμένεται να μεταφερθούν σε ασφαλέστερο χώρο.

Πρόσθεσε ότι ακούγονται έντονα πυροβολισμοί και εκρήξεις σε κοντινή απόσταση, ενώ οι γραμμές άμυνας βρίσκονται στα 5-10 χιλιόμετρα, αλλά και στα προάστια της πόλης. «Αν υπάρξει επέλαση από τους ρωσόφωνους τότε θα έρθουν σε επαφή με τις ουκρανικές δυνάμεις».

Συμπλήρωσε ότι η Μαριούπολη

ζει στην αναμονή του πολέμου. «Είναι ένα ιδιαίτερο συναίσθημα να γνωρίζεις ότι από ώρα σε ώρα ο πόλεμος θα βρεθεί στη πόρτα του σπιτιού σου». Τόνισε ότι μισό εκατομμύριο κάτοικοι ζουν κάτω από το εφιαλτικό ουρλιαχτό των σειρήνων.

Επεσήμανε ότι το πρωί ήχησαν ξανά οι σειρήνες , ενώ στο βάθος ακούγονται οι κρότοι των κανονιών.

Ο Σωτήρης Δανέζης ανέφερε ότι το βράδυ επικρατεί νεκρικοί σιγή. «Στους δρόμους δεν κυκλοφορεί κανείς και ο μόνος ήχος που ακούγεται είναι από τις βόμβες και τις σειρήνες», είπε.

Εξήγησε ότι υπάρχει ελπίδα με τις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία που θα οδηγήσει σε μία πιο ειρηνική κατάσταση. «Όσοι βλέπουν την μεγάλη εικόνα δεν είναι αισιόδοξοι», ανέφερε.

Σημείωσε ότι η Μαριούπολη ιδρύθηκε από Έλληνες, ενώ πρόσφατα η ελληνική κοινότητα έχασε δέκα ομογενείς. «Αυτή την ώρα η εθνική ταυτότητα έχει λιγότερη σημασία».

Τέλος ανέφερε ότι οι τοπικές Αρχές ειδοποιούν τους κατοίκους για να προσέλθουν στα καταφύγια.

Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε ακόμη: Η Google maps απενεργοποίησε κάποια εργαλεία στην Ουκρανία

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μαριούπολη, Γνωρίζεις,marioupoli, gnorizeis