Μάνα & κόρη από Ρουμανία τα πρώτα θύματα-Μυστήριο για τελευταίο

Φρίκη προκάλεσε η ομολογία του 35χρονου ιλάρχου, ότι δολοφόνησε συνολικά επτά άτομα, πέντε γυναίκες και δύο ανήλικα κορίτσια.

Η δράση του κατά συρροή δολοφόνου φέρεται, με βάση τα όσα μέχρι στιγμής ομολόγησε, να ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2016.

Τα πρώτα θύματα

Πρώτα του θύματα μια 36χρονη γυναίκα από τη Ρουμανία, η Livia Florentina Bunea και το 8χρονο κοριτσάκι της Elena Natalia Bunea.

Τα ίχνη της μητέρας και της κόρης χάθηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ το ΣΙΓΜΑ

και η εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» είχε αναδείξει την εξαφάνιση, ενώ εκφράζονταν φόβοι για τη ζωή τους από το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Με βάση τις τότε μαρτυρίες, το σπίτι δεν προμήνυε εγκατάλειψη, ενώ οι δύο τους είχαν πάρει κάποια αντικείμενα μαζί τους όταν έφυγαν.

Ως σημείο στο οποίο βρίσκονται, ο 35χρονος υπέδειξε την κόκκινη λίμνη στο Μιτσερό.

Η δεύτερη δολοφονία

Ο «Ορέστης» συνέχισε την εγκληματική του δράση και τον επόμενο χρόνο, δολοφονώντας την Maricar Valdez Arquila, 30 ετών, από τις Φιλιππίνες.

Η Maricar είχε εξαφανιστεί στις 13/12/2017.

Το πτώμα της δεν έχει μέχρι στιγμής εντοπιστεί, ενώ ο 35χρονος υπέδειξε περιοχή κοντά στην κόκκινη λίμνη στους ανακριτές, σημείο όπου ανέφερε ότι βρίσκεται και η μητέρα από τη Ρουμανία με την κόρη της.

Από την ανάλυση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του, φαίνεται πως είχε επικοινωνία μαζί της μέσω διαδικτύου.

Ο εργοδότης της μητέρας της, μία μέρα μετά την εξαφάνισή της, είχε προβεί σε σχετική καταγγελία στην Αστυνομία. Εντούτοις, του απάντησαν ότι πρέπει να περάσουν 48 ώρες από την εξαφάνιση για να λάβουν καταγγελία εξαφάνισης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, με το πέρας των 48 ωρών ο εργοδότης μαζί με τη μητέρα της Μαρικάρ προέβησαν ξανά σε καταγγελία. Μέσα στο επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τις καταγγελίες του εργοδότη, είχαν κάνει άλλες τρεις καταγγελίες για την εξαφάνιση της 30χρονης, ενώ υπήρξε ανταλλαγή επιστολών με την Αστυνομία.

Η αρχή του τέλους για τον «Ορέστη»

Η Marry Rose, 38 ετών από τις Φιλιππίνες, και η 6χρονη κόρη της ήταν το τρίτο και τέταρτο θύμα του 35χρονου ιλάρχου, ωστόσο το πτώμα της Marry Rose ήταν αυτό που εντοπίστηκε πρώτο στις 14 Απριλίου του 2019.

Η Marry Rose και η κορούλα της εξαφανίστηκαν στις 4 Μαΐου του 2018, με τον Λούη Κουτρουκίδη, πρόεδρο του συνδέσμου οικιακών βοηθών Κύπρου, να καταγγέλλει την Αστυνομία για ολιγωρία.

To έκτο θύμα

Στην Arian Palanas Lozano, 28 ετών από τις Φιλιππίνες, ανήκε το δεύτερο πτώμα το οποίο εντοπίστηκε μέσα στο φρεάτιο στο Μεταλλείο στο Μιτσερό.

Η Arian εξαφανίστηκε την 21η Ιουλίου του 2018.

Μετά τον εντοπισμό του πτώματος, ο 35χρονος, σε θεληματική του κατάθεση, παραδέχθηκε τη δολοφονία της.

Η 28χρονη είχε αναφέρει στον εργοδότη της ότι θα πήγαινε στις Πλάτρες με φίλη της κι έκτοτε αγνοείτο.

Η τελευταία δολοφονία

Μια γυναίκα από την Ινδία ή το Νεπάλ, φέρεται, σύμφωνα με την ομολογία, να είναι το τελευταίο θύμα του 35χρονου, καθώς δεν είχε δηλωθεί ως ελλείπον πρόσωπο. Ωστόσο, ο ίλαρχος ανέφερε ότι τη σκότωσε το καλοκαίρι του 2018.

Δεν γνώριζε ωστόσο ποια είναι, όπως ανέφερε στις Αρχές.

Η γυναίκα εντοπίστηκε μέσα σε λάκκο στο πεδίο βολής Ξυντούς στην Ορούντα, σε κατάσταση πλήρους αποσύνθεσης.

Το SigmaLive καλύπτει λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα