Μαλλιά κουβάρια στην Παιδεία μετά τον θάνατο του Σταύρου

Μαλλιά κουβάρια στο χώρο της Παιδείας μετά τον τραγικό θάνατο του 10χρονου Σταύρου Γιωργαλλή.

Αφορμή για να ξεσπάσει ο πόλεμος μεταξύ των εκπαιδευτικών και του Υπουργείου στάθηκαν δημόσιες δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού.

Καλεσμένοι στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, του ΣΙΓΜΑ, ήταν εκπρόσωποι της ΠΟΕΔ, της ΟΕΛΜΕΚ, της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων και Μέσης Εκπαίδευσης και της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Εκ

μέρους της ΠΟΕΔ, ο αντιπρόεδρος Χάρης Χαραλάμπους, έκανε λόγο για εξαναγκασμό της οργάνωσης σε διαμάχη εξ΄ υπαιτιότητας του Υπουργού και των ισχυρισμών του για παρεμπόδιση της έρευνας κατά του εκπαιδευτικού από πλευράς τους.

Ο ίδιος, κατηγόρησε τον Υπουργό για την στάση του και τις δηλώσεις του κατά των εκπαιδευτικών οι οποίες όπως σημείωσε δεν έχουν καμία σχέση με το θέμα της ασφάλειας και της υγείας των μαθητών στα σχολεία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, δήλωσε λίγες μέρες πριν στην ίδια εκπομπή ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί με ψυχολογικά προβλήματα.

Ως εκ τούτου, η ΠΟΕΔ σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της οργάνωσης κατήγγειλε στον αρμόδιο ευρωπαϊκό οργανισμό τον Υπουργό για προσβολή.

Από πλευράς της ΟΕΛΜΕΚ, ο πρόεδρος της οργάνωσης Γιάννος Σωκράτους, δήλωσε ότι το υπουργείο πρέπει να ακολουθήσει τη νομοθεσία και να αναλάβει τις ευθύνες του.

Ο κ. Σωκράτους έδωσε με την σειρά του έμφαση στα θέματα ασφάλειας και υγείας εντός του σχολείου και την ανάγκη να επιλυθούν προβλήματα που έχουν να κάνουν με τα ναρκωτικά αλλά και την παρουσία εξωσχολικών εντός των σχολείων και όχι μόνο.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Κυριάκος Νικηφόρου σημείωσε ότι υπάρχουν παραδείγματα με προβληματικούς εκπαιδευτικούς που η κείμενη νομοθεσία δεν δίνει το δικαίωμα της απομάκρυνσης τους.

Την διαφωνία τους ωστόσο στη θέση ότι δεν απολύονται εκπαιδευτικοί εξέφρασαν ΟΕΛΜΕΚ και ΠΟΕΔ.

Παρόλα αυτά ο κ. Νικηφόρου, επέμεινε στην άποψη ότι η νομοθεσία πρέπει να αλλάξει όπως επίσης και ο τρόπος με τον οποίος αξιολογούνται οι εκπαιδευτικοί.

Ο κ. Μορφάκης Σολωμονίδης, εκ μέρους της Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης συμφώνησε στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του υφιστάμενου συστήματος αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

Τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή έκανε και Διευθυντής δημοτικού σχολείου Απόστολος Αποστολίδης.

Ο κ. Αποστολίδης ανέφερε ότι οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να εντοπίζουν στον περιβάλλοντα χώρο σημεία που εγκυμονούν κινδύνους για τους μαθητές και ακολούθως να ενημερώνουν το Υπουργείο.

Ερωτηθείς για τους εξωσχολικούς που εισβάλουν στα σχολεία και αν το υπουργείο είναι σε θέση να προστατεύσει μέσα από αυτές τις διαδικασίες ενημέρωσης τους μαθητές ο κ. Αποστολίδης δήλωσε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει η δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με την Αστυνομία.

Σε καταληκτικό της σχόλιο η ΠΟΕΔ κάλεσε σε συστράτευση γονέων και εκπαιδευτικών έξω από το Υπουργείο για να επιλυθούν τα όποια προβλήματα καλώντας τον Υπουργό να σταματήσεις τις επικοινωνιακές ατάκες.

Η ΟΕΛΜΕΚ τοποθετήθηκε λέγοντας πως αυτή τη στιγμή πρέπει να λέμε λιγότερα και να πράττουμε περισσότερα.

Από πλευράς Συνομοσπονδίας Γονέων η έκκληση ήταν να χαμηλώσουν οι τόνοι και να προσέλθουν όλοι σε διάλογο.

Έντονος κατά του Υπουργού Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη, εμφανίστηκε στην τηλεόραση του ΣΙΓΜΑ και στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού.

Keywords
Τυχαία Θέματα