Μαλάς: Νέα πολιτική για γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα

Συγκεκριμένες προτάσεις, μέρος μιας νέας οικονομικής πολιτικής, θα καταθέσει ο Υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς, στον τομέα της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, καθώς και της εμπορίας των προϊόντων.

Όπως σημείωσε, με βάση τις εκτιμήσεις, τα έσοδα από το χαλούμι θα είναι όσο τα έσοδα από το φυσικό αέριο. Ο κ. Μαλάς πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στη Λαϊκή Αγορά Στροβόλου, όπου συνομίλησε με τους παραγωγούς και τους εμπόρους και κατέγραψε προβλήματα και δυσκολίες.

Ο κ. Μαλάς ανέφερε πως η επίσκεψη του είχε ως

στόχο να ακούσει αυτά τα προβλήματα τόσο από το στόμα των παραγωγών όσο και των εμπόρων, και εξέφρασε τη θέση ότι ο τομέας της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και γενικώς όλη η παραγωγική διαδικασία, θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο μιας νέας οικονομικής πολιτικής.

«Η χώρα μας, διαχρονικά, ήταν από τους κυριότερους παραγωγούς ποιοτικών γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και παρουσιάζεται μια τεράστια ευκαιρία τώρα ειδικά και με τις εξαγωγικές προοπτικές του χαλουμιού», είπε, προσθέτοντας πως πρέπει να επανασχεδιάσουμε τον τομέα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, καθώς και την εμπορία, στη βάση της επιστημοσύνης.

Όπως είπε, μια χώρα τουριστική όπως η Κύπρος, δεν νοείται να μην παράγει ποιοτικά προϊόντα και σε καλές τιμές, τα οποία να διατίθενται σε ένα τεράστιο πληθυσμό που παρουσιάζεται όταν υπάρχει αύξηση της ζήτησης λόγω του τουριστικού ρεύματος. «Εμείς θα έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις, γιατί θεωρούμε ότι ειδικά στον τομέα της κτηνοτροφίας και της εμπορίας του χαλουμιού, κάποτε θα φθάσουμε όρια που το χαλούμι θα μας δίνει έσοδα όσα και το φυσικό αέριο, και αυτό λένε και οι μελέτες», είπε.

Ερωτηθείς σχετικά με τα προβλήματα που συνάντησε, ο κ. Μαλάς ανέφερε ότι ο τομέας αντιμετωπίζει προβλήματα τόσο στο θέμα της οργάνωσης της παραγωγής, την εμπορία της παραγωγής, την επιστημοσύνη στην οποία βασίζεται η παραγωγή, αλλά και η εμπορία και, αν είναι μια χώρα από την οποία θα πρέπει να παραδειγματιστούμε, είναι το Ισραήλ. «Εμείς έχουμε εξαγγείλει ότι μέσα στα πλαίσια του οικονομικού επανασχεδιασμού της χώρας θα διορίσουμε προεδρικό απεσταλμένο για να διασυνδέσουμε τις δύο χώρες, και ο τομέας της γεωργίας και της κτηνοτροφίας θα αποτελούν έναν από τους βασικότερους πυλώνες συνεργασίας», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα