Μαλάς: Λανθασμένη η λογική της «ανθρωποφαγίας»

«Οι λειτουργοί στον τομέα της υγείας, τα τελευταία χρόνια υπερβαίνουν εαυτό για να εξυπηρετήσουν την πολιτεία και τους ασθενείς. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές στα δημόσια νοσηλευτήρια της Κύπρου είναι εντεταλμένοι να εξυπηρετούν σχεδόν διπλάσιο αριθμό από τα πληθυσμιακά δεδομένα και αυτό προκαλεί ένα τεράστιο φόρτο εργασίας», δήλωσε ο υποψήφιος για την Προεδρία τη Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς.

Από την άλλη, ωστόσο, η Πολιτεία, έστω και κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες, οφείλει να προστατέψει αυτούς τους

ανθρώπους, επεσήμανε. «Δεν μπορεί ο καθένας να μπαίνει στα νοσοκομεία και να δημιουργεί αυτή την ακαλαισθησία με τέτοια βιαιότητα εναντίον των λειτουργών υγείας».

Όσον αφορά το ΓΕΣΥ, μιλώντας στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο του «Σίγμα», είπε πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη οικονομική μεταρρύθμιση που θα γίνει στη χώρα μας. «Οι λόγοι, όπως εξήγησε, που δεν υλοποιήθηκε μέχρι τώρα, ήταν ο λανθασμένος προγραμματισμός. Η εφαρμογή του ΓΕΣΥ από την επόμενη Κυβέρνηση, είναι μονόδρομος», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο φαινόμενο της διαφθοράς, επεσήμανε πως αυτό επηρεάζει ευρύτερα την Κύπρο ως μέρος παροχής υπηρεσιών.

Σχετικά με τις καταγγελίες Φαίδωνος, είπε πως γενικά, οποιοσδήποτε καταθέτει την άποψη του για εμπλοκή του οποιουδήποτε σε θέματα διαφθοράς, θα πρέπει να διερευνάται. «Επειδή η καταπολέμηση της διαφθοράς είναι από τους πρώτιστους στόχους, αν εκλεγούμε, θέλω να ξεκαθαρίσω πως ουδείς δεν πρέπει να ξεφεύγει από αυτό το πλέγμα διερεύνησης, όποιος και αν είναι, όσο ψηλά και αν είναι. Από την άλλη, ωστόσο, δεν μπορεί να βγαίνει κάποιος δημόσια και να διασύρει πρόσωπα χωρίς αποδείξεις. Η λογική της ανθρωποφαγίας, δεν είναι ο σωστός τρόπος για να δημιουργήσεις ένα σωστό και ώριμο κλίμα διαφάνειας. Καμιά φορά και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα μπορεί να δημιουργήσει και αδιαφάνεια».

Keywords
Τυχαία Θέματα