Μάκης: Αντί διαβούλευσης, πήρα επιστολή με έξαλλο περιεχόμενο από Αννίτα

Για το ζήτημα των πολλαπλών συντάξεων μίλησε στο Μεσημέρι και Κάτι ο Υπουργός Οικονομικών. Ο Μάκης Κεραυνός μεταξύ άλλων ανέφερε ότι δεν έγινε η απαιτούμενη διαβούλευση με τα άμεσα ενδιαφερόμενα μέρη που στην προκείμενη είναι η Βουλή και γι’ αυτό το νομοσχέδιο πάει Υπουργικό και μετά Βουλή.

Αναφορικά με το θέμα των πολλαπλών συντάξεων ο ΥΠΟΙΚ σημείωσε ότι αυτό το θέμα απασχολεί την κοινωνία και είναι μια πρόκληση προς τον μέσο πολίτη.

«Αυτή

η Κυβέρνηση δεσμεύτηκε να αντιμετωπίσει οριστικά αυτό το θέμα. Κάναμε αυτή τη δουλειά, ετοιμάσαμε νομοσχέδια και επειδή κάθε φορά που καταρτίζεται ένα νομοσχέδιο ακολουθεί διαβούλευση, το κάναμε. Το συγκεκριμένο θέμα αφορά και βουλευτές και τα έστειλα και στην Πρόεδρο της Βουλής για διαβούλευση. Δεν στάλθηκαν στη Βουλή για κατάθεση.

Διαβάστε επίσης: ΥΠΟΙΚ: Στη Νομική Υπηρεσία τα νομοσχέδια για πολλαπλές συντάξεις-Αύριο στη ΠτΒ

Αντ’ αυτού υπήρξε μια αντίδραση από την Πρόεδρο της Βουλής, την οποία δεν μπορώ να εξηγήσω. Είπε «όχι δεν θέλω διαβούλευση και θέλω να περάσουν από το Υπουργικό και να πάνε στη Βουλή». Αυτό θα κάνουμε.. αφού δεν θέλει η Βουλή να κάνει διαβούλευση.

Ο ΥΠΟΙΚ συνέχισε λέγοντας ότι «η νομοθεσία λέει διαβούλευση με τους άμεσα ενδιαφερόμενους γι’ αυτό τα στείλαμε στην Πρόεδρο της βουλής, αν έχουν απόψεις. Πήρα μια δισέλιδη επιστολή με έξαλλο περιεχόμενο ότι βγήκαμε έξω από το πλαίσιο. Δεν θα κάνω κριτική στην άποψή της, έχω τη δική μου άποψη.
Αυτό το θέμα πρέπει να λήξει. Αυτή η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να το λήξει. Η πρόταση είναι μπροστά μας, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα για όλους. Πρόθεση είναι να μην υπάρχουν πολλαπλές συντάξεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα