Μ΄αυτό τον τρόπο μπορείτε να εγγράψετε τα παιδιά σας στο ΓεΣΥ

Επίσημη πρώτη, σήμερα, για τις εγγραφές των παιδιών στους καταλόγους του ΓεΣΥ, αφού μετά τις τέσσερις το απόγευμα, η διαδικασία θα είναι ανοικτή προς τους δικαιούχους για την εγγραφή αλλά και την επιλογή Παιδίατρου.

Η διαδικασία εγγραφής και επιλογή Παιδιάτρου δεν διαφέρει κατά πολύ από τις εγγραφές ενηλίκων.

Με την είσοδο στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (www.gesy.org.cy) και με την εγγραφή του δικαιούχου στο ΓεΣΥ, αυτομάτως θεωρείται δικαιούχος και το/α παιδί/α του.

Η επίσημη

εγγραφή του παιδιού σε Παιδίατρο γίνεται από τους γονείς μέσω της Πύλης Δικαιούχων και την επιλογή αυτού από τον επίσημο κατάλογο εγγεγραμμένων Παιδίατρων, ενώ η διαδικασία ισχύει υποχρεωτικά για παιδιά κάτω των 15 ετών.

Εναλλακτικά, μπορεί να γίνει από τον Παιδίατρο που θα επιλέξουν οι γονείς κατά την πρώτη επίσκεψή τους σ΄αυτόν.

Τα παιδιά από 15 μέχρι 18 ετών έχουν την δυνατότητα να εγγραφούν είτε σε Παιδίατρο είτε σε Προσωπικό Ιατρό για ενήλικες.

«Αναμένονται νέες εγγραφές Παιδιάτρων»

Σημειώνεται πως, ο αριθμός των εγγεγραμμένων Παιδιάτρων έχει μέχρι στιγμής φτάσει στους 70, γεγονός που προκαλεί ανησυχία για την κάλυψη των όλων των δικαιούχων.

Παρόλα αυτά, σε δηλώσεις της στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ, «Μεσημέρι και Κάτι», η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Οργανισμού Ασφάλειας και Υγείας (ΟΑΥ), Έφη Καμίτση διαβεβαίωσε πως, ο αριθμός Παιδιάτρων μπορεί να καλύψει τις ανάγκες αλλά αναμένονται τις επόμενες ημέρες νέες εγγραφές στο σύστημα.

Σε ερώτηση, εάν θα βρεθεί ο τρόπος με τον οποίο οι Παιδίατροι μετά τις αντιδράσεις τους αναγκαστούν να εγγραφούν στο ΓεΣΥ, η κ. Καμίτση, σημείωσε πως, «ευελπιστούμε πως θα εγγραφούν οι Παιδίατροι στο ΓεΣΥ. Αυτό που συμβαίνει τώρα, είναι ότι υπήρχε μια αντίσταση από την Παιδιατρική Εταιρεία, υπήρξαν ερωτήματα αλλά και ενδιαφέρον από Παιδίατρους. Αυτές είναι οι ενδείξεις που έχουμε εμείς».

Πάντως, ,μετά τη συνάντησή που είχε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, με την Παιδιατρική Εταιρεία, ανέφερε σε γραπτή ανακοίνωσή πως, κατά τη συνάντηση, δόθηκαν και από πλευράς του οι διαβεβαιώσεις που μέχρι στιγμής δίνονταν από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας αναφορικά με τον ρόλο των Παιδιάτρων στο ΓεΣΥ.

«Η Παιδιατρική Εταιρεία δεσμεύτηκε όπως διαβιβάσει στα μέλη της τις εν λόγω προτάσεις», τόνισε ο κ. Ιωάννου.

Ο υπουργός Υγείας, συμπλήρωσε επίσης πως, «η ροή εγγραφής των Παιδιάτρων που θα συμβάλλονται με το ΓεΣΥ αναμένεται ότι θα είναι συνεχής τις επόμενες μέρες, όπως ακριβώς έγινε και στην περίπτωση των Προσωπικών Ιατρών για ενήλικες, οι οποίοι συνεχίζουν να εγγράφονται καθημερινά».

Keywords
Τυχαία Θέματα