Μ. Βόρκας: Ήρθε η ώρα των μεγάλων αποφάσεων για τη Δικαιοσύνη

Τις θέσεις του για τα προβλήματα του δικηγορικού κόσμου και γενικότερα στον χώρο της Δικαιοσύνης διατυπώνει, με συνέντευξή του στη «Σημερινή» της Κυριακής, ο δικηγόρος, υποψήφιος  στις προσεχείς εκλογές για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας, Μιχάλης Βορκάς, καταθέτοντας, ταυτόχρονα, σειρά προτάσεων για την αντιμετώπιση και επίλυσή τους. 

- «Οποιαδήποτε μεταρρύθμιση στον χώρο της Δικαιοσύνης δεν είναι ουσιαστική και εφ’ όλης της ύλης, θα είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Για τούτο είμαι κι εγώ ένας από

αυτούς που επιζητούν την τελειότητα στο θέμα. Για τούτο και δεν θεωρώ ορθή την κατάληξη και εφαρμογή νομοθετημάτων σε θέματα μεταρρύθμισης, που να μην έχουν λάβει υπ’ όψιν τους τις εκ των προτέρων θέσεις, εισηγήσεις και απόψεις του δικηγορικού κόσμου μέσω των εκπροσώπων του»

- «Χρειαζόμαστε νέες, σύγχρονες και προοδευτικές ιδέες, τη δημιουργία υποδομών για διάνοιξη και εξειδίκευση του δικηγορικού κόσμου σε νέους τομείς Δικαίου και κυρίως να σταματήσουμε να φοβόμαστε την αλλαγή»

- «Γιατί να προτιμήσει την Κύπρο ως τη δικαιοδοσία επίλυσης των διαφορών του ένας ξένος επιχειρηματίας, όταν γνωρίζει πως αυτό θα κρατήσει χρόνια και πως δεν πρόκειται ουσιαστικά να εξυπηρετηθεί;» 

Διαβάστε περισσότερα στη «Σημερινή» που κυκλοφορεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα