Λύπη ΟΥΝΦΙΚΥΠ για απόφαση ψευδοκράτους - Αρνητική εξέλιξη

Την λύπη της εκφράζει σε ανακοίνωσή της η ΟΥΝΦΙΚΥΠ για την απόφαση του ψευδοκράτους αναφορικά με τη μεταφορά προμηθειών στους εγκλωβισμένους.

«Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ ήταν υποχρεωμένη να περιοριστεί στη μεταφορά ιατρικών προϊόντων, μετά από τη μονομερή απόφαση της τουρκοκυπριακής διοίκησης να επιβάλλει φόρους και δασμούς στα ανθρωπιστικά αγαθά», λέει η ανακοίνωση.

Αλαλούμ με προμήθειες εγκλωβισμένων – "Καψόνια" κατεχομένων

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η ΟΥΝΦΙΚΥΠ λυπάται για την απόφαση, που τη θεωρεί ως μια «αρνητική εξέλιξη».

Η μεταφορά ανθρωπιστικών αγαθών, αναφέρει η ανακοίνωση, στις

Ελληνοκυπριακές και Μαρωνίτικες κοινότητες, είναι μέρος μιας μακροχρόνιας συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, που επιβεβαιώνει και η συμφωνία της Τρίτης Βιέννης, «και προσφέρει σε εκατοντάδες ηλικιωμένους και ευάλωτους τις προμήθειες σε εβδομαδιαία βάση».

ΠτΔ: Παντελώς παράνομα τα μέτρα κατοχικού καθεστώτος

«Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ είναι έτοιμη να βοηθήσει τις πλευρές να βρουν μια κοινή αποδεκτή λύση, με τα συμφέροντα τον κοινοτήτων υπό της όψης τους».

Στις 10:50 το πρωί, ένα όχημα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, με αγαθά, ξεκίνησε από τη Λευκωσία για τις ε/κ κοινότητες στην Καρπασία, όπως κάνει κανονικά για τέσσερις δεκαετίες, αναφέρει κλείνοντας η ανακοίνωση.

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την εν λόγω ενέργεια και ο Επίτροπος για Ανθρωπιστικά θέματα Φώτης Φωτίου.

Δεν εχει επιτραπεί η αποστολή τροφίμων στους εγκλωβισμένους μας. Απαράδεκτη ενέργεια απο τις κατοχικες αρχές. Πέρασαν μονο τα φαρμακα.

— Photis Photiou (@PhotisPhotiouCY) October 4, 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα