Λύγισε ο Συλικιώτης-«Αυτός ο άνθρωπος άφησε τεράστια κληρονομιά»

Θύμησες από τα όσα τους συνέδεαν με τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, έφεραν με τα λόγια τους φίλοι και στενοί συνεργάτες του, οι οποίοι μίλησαν σήμερα στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του ΣΙΓΜΑ.

Ο πρώην ευρωβουλευτής και στενός συνεργάτης του κ. Χριστόφια μίλησε για τις καθημερινές συνομιλίες τους, αλλά και το όραμα του τέως Προέδρου για επίλυση του Κυπριακού.

«Ο Δημήτρης είναι αυτός που μας έμαθε πως πρέπει να παλεύεις για αυτό που πιστεύεις με πάθος», είπε.

Με δάκρυα στα μάτια ο κ. Συλικιώτης

, θυμάται την τελευταία ώρα πριν να  φύγει από τη ζωή, «ήταν με την οικογένειά του και τον Άντρο Κυπριανού. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν πως αυτός ο άνθρωπος μας άφησε τεράστια πολιτική κληρονομιά. Πρώτα στο ΑΚΕΛ και στην αριστερά και θα πρέπει να συνεχίσουμε σ αυτούς τους δρόμους που χάραξε… είναι ευθύνη μας».

Στο στούντιο βρέθηκε και ο Κοινοτάρχης Δικώμου, στενός φίλος του Δημήτρη Χριστόφια,  ο οποίος μίλησε για το ποιόν του αλλά και την Έλση, τη γυναίκα που στάθηκε βράχος δίπλα του.

«Ο Δημήτρης πέραν από την οικογένειά του και το Κίνημα, πέραν από όλες αυτές τις αξίες με τις οποίες μεγάλωσε ευτύχησε να έχει δίπλα του και μια σύζυγο συντρόφισσα στη ζωή και στους αγώνες του. Έναν υπέροχο άνθρωπο, την Έλση.», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα