Λυδία Μανδρίδου: Πρέπει να την γνωρίσεις

Ένα μικρό, ήσυχο κοριτσάκι, με έντονο βλέμμα, γενικά… ψιλοπαράξενο. Αυτό θυμάμαι από τη Λυδία. Οι γονείς μας υπήρξαν καλοί φίλοι και μικροί συνηθίζαμε, μαζί με τον αδερφό της, τον Θεόδωρο, να παίζουμε με τις ώρες στις κυριακάτικες οικογενειακές εκδρομές στο βουνό. Άρα, επί προσωπικού, θα έλεγα πως η Λυδία Μανδρίδου, ανήκει στην κατηγορία «μετά από χρόνια». Οπότε, έπρεπε να ξανασυστηθούμε.

Το βλέμμα παρέμεινε έντονο, σαν σε συνεχή αναζήτηση. Η ψιλοπαραξενιά της επίσης, αλλά παρ’ όλα αυτά η Λυδία είναι ανεπιτήδευτη, ελκυστική και κατ’ ουδένα λόγο αγενής. Ίσα ίσα που

είναι απ’ τους πιο ευγενικούς και χαμηλών τόνων ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Το μόνο που «φωνάζει» πάνω της είναι η προσωπικότητα και το ταλέντο της. Άνθρωπος πολυπράγμων, φύσει καλλιτέχνης, πολυταξιδεμένη, αν κρίνω απ’ τις φωτογραφίες που πήρε το μάτι μου σε φανταχτερά ιαπωνικά highway και κάτι «ακάμωτα» στο Περού, γενικώς, «εν κάθεται ένα τόπον».

Αυτή την εποχή, μεταξύ άλλων, δουλεύει στην παραγωγή «True West», ενώ από το 2011 έως σήμερα συμμετείχε σε διάφορα θεατρικά projects για τον Θ.Ο.Κ, την Paravan Proactions και το Open Arts.

Η CITY ανακαλύπτει τον κόσμο και τον χαρακτήρα της στυλίστριας και σκηνογράφου, Λυδίας Μανδρίδου και παρασύρεται σ’ αυτόν!

Διάβασε τη συνέντευξη στον Γιάννη Πέτεβη εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα