Λ/σος: Νέα απόφαση δικαστηρίου – Ακύρωσε εκποίηση οικοπέδων

Το επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού με απόφαση του στις 4/10/2018, ακύρωσε διαδικασία Εκποίησης ακινήτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην παρούσα υπόθεση η ενυπόθηκη περιουσία την οποία ζητούσε η Τράπεζα να εκποιήσει ήταν οικόπεδα και όχι πρώτη κατοικία.

Το Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι πρόνοιες που αφορούν την τελευταία τροποποίηση που έγινε από τη Βουλή στον Νόμο Περί Ακίνητης Ιδιοκτησίας και αφορούν την αναδρομικότητα της ισχύς του Νόμου με τις τροποποιήσεις

είναι αντισυνταγματικές.

Περαιτέρω, αποφάνθηκε ότι η διαδικασία που ακολούθησε η Τράπεζα δεν ήταν η ορθή και ότι η Τράπεζα λανθασμένα και χωρίς καμία εξήγηση, ζητούσε από τον ενυπόθηκο εγγυητή να πληρώσει ποσό μεγαλύτερο από αυτό που αξίωνε και αξιώνει μέσω των αγωγών.

Τελικά, το Δικαστήριο, αποφάνθηκε να παραμερίσει τις ειδοποιήσεις τύπου «Θ» και «Ι» με τις οποίες άρχισε η διαδικασία εκποίησης ακυρώνοντας ουσιαστικά τη διαδικασία εκποίησης των ακινήτων. Την υπόθεση κέρδισε το δικηγορικό γραφείο Marios Karaiskos LLC.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προσφάτως το επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, ενέκρινε αίτημα έκδοσης προσωρινού διατάγματος, το οποίο απαγορεύει σε Τράπεζα την αναγκαστική πώληση του ενυπόθηκου ακινήτου μέχρι την ολοκλήρωση της αγωγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα