Λ/σια: Αθωώθηκε 34χρονος για θανατηφόρο με θύμα τον 18χρονο Σάββα

Αθώωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας 34χρονο, ο οποίος κατηγορείτο για την υπόθεση θανατηφόρου τροχαίου, το οποίο σημειώθηκε την 8η Οκτωβρίου του 2015 στο Τσέρι με θύμα τον 18χρονο μοτοσικλετιστή, Σάββα Συμεού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», ο 18χρονος δεν έφερε κράνος ασφαλείας και επίσης, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που κατέθεσε στο δικαστήριο, οδηγούσε χωρίς φώτα πορείας, είχε τραυματιστεί κρίσιμα και υπέκυψε στα τραύματά του πέντε ημέρες αργότερα.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, μετά το τέλος της ανάγνωσης της απόφασης και εκτός της αίθουσας του δικαστηρίου, η οδύνη της

μάνας και άλλων οικείων προσώπων του θύματος εκφράστηκε με επίθεση εναντίον του 34χρονου, επεισόδιο το οποίο έληξε με την παρέμβαση ψυχραιμότερων αλλά και αστυνομικών.

Να θυμίσουμε ότι το δυστύχημα σημειώθηκε στη συμβολή της λεωφόρου Αναλιόντα με την οδό Αρχ. Μακαρίου στο Τσέρι, όταν ο 34χρονος, με συνεπιβάτες τη γυναίκα και το παιδί του, άναψε φλας και επιχείρησε να στρίψει δεξιά ως πορεία του. Όπως ανέφερε ο ίδιος καταθέτοντας ενόρκως, αφού βεβαιώθηκε ότι ο δρόμος απέναντι ήταν καθαρός και ξεκίνησε να στρίβει, άκουσε έναν θόρυβο και ένιωσε τράνταγμα στο αυτοκίνητο. Όταν αποβιβάστηκε, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, για να δει τι συνέβη, πρόσεξε κάποιο άτομα να βρίσκεται εγκλωβισμένο κάτω από άλλο αυτοκίνητο.

Η μαρτυρία του κατηγορούμενου τελικά κρίθηκε αξιόπιστη, με την απόφαση του δικαστηρίου να αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η μαρτυρία της κατηγορούσας αρχής σε σχέση με το βασικό επίδικο ζήτημα, δηλαδή ότι το θύμα βρισκόταν εντός του οπτικού πεδίου του κατηγορούμενου τη στιγμή που εκκίνησε για να στρίψει, έχει απορριφθεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα