Λοττίδου για φόνους/Εργάτες: «Τα γεγονότα φωνάζουν από μόνα τους»

«Θα πρέπει να υπάρξει κάθαρση για να υπάρξει παραδειγματισμός. Τα γεγονότα φωνάζουν από μόνα τους», είπε η Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Λοττίδου σχολιάζοντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, την υπόθεση του διπλού φονικού στους Εργάτες.

Σύμφωνα με την κα Λοττίδου είναι μεγάλο το φάσμα των ενεργειών που θα πρέπει να γίνονται σε τέτοιες περιπτώσεις. «Μια παρακολούθηση από συγκεκριμένη ομάδα ειδικών σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας μπορούμε να αποτρέψουμε όσα πιο πολλά περιστατικά μπορούμε.

Γιατί μπορεί να μην μπορούμε να αποτρέψουμε την εγκληματικότητα αλλά μπορούμε μια εγκληματικότητα που συνδυάζεται με προβλήματα ψυχικής υγείας», είπε.

Πρόσθεσε πως «υπάρχουν διαδικασίες, που βοηθούν στην εργασία των εμπλεκόμενων υπηρεσιών τόσο υπηρεσιών ψυχικής υγείας, των υπηρεσιών κοινωνικής ευημερίας όσο και της αστυνομίας. Αν υπάρχει αυτή η συνεργασία μπορούμε να αποφύγουμε κάποια γεγονότα. Είναι αυτό που διαπιστώθηκε στην υπόθεση του Στυλιανού».

Η κα Λοττίδου τόνισε πως, «θα πρέπει να υπάρξει κάθαρση για να υπάρξει παραδειγματισμός. Τα γεγονότα φωνάζουν από μόνα τους».

Όσον αφορά την ανακοίνωση των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας η κα Λοττίδου είπε « αυτό είναι που είδα και σοκαρίστικα. Είναι το ίδιο που διαπιστώθηκε και στη περίπτωση του Στυλιανού. Είναι ένα ζήτημα η αξιολόγηση της επικινδυνότητας και είναι ένα θέμα που πρέπει να τεθεί επειγόντως και πρέπει να υπάρξει αξιολόγηση».

Διαβάστε επίσης:

Φονικό/Εργάτες:Ο 20χρονος είχε δεχθεί βία από λειτουργό του γραφείου ευημερίας

Φόνος Εργάτες:«Έβαζε τον γιο του να βλέπει ταινίες με μαχαίρια και τον έδερνε»

Keywords
Τυχαία Θέματα