Λος Αντζελες: Αρμένιοι προπηλάκισαν και έβρισαν Τούρκους διπλωμάτες (ΒΙΝΤΕΟ)

H αστυνομία του  Λος Άντζελες αναγκάστηκε να παρέμβει κατά μιας αρμενικής ομάδας που επιτέθηκε φραστικά και σωματικά σερ Τούρκους διπλωμάτες στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε από κοινού από το Ινστιτούτο Yunus Emre (YEE) και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Σχολής Επικοινωνίας και Δημοσιογραφίας του USC Annenberg School of Public Diplomacy.

Στην αρχή της εκδήλωσης, ένας διαδηλωτής απομακρύνθηκε από την αίθουσα από την αστυνομία έβρισε  το Αζερμπαϊτζάν, την Τουρκία

και τους διοργανωτές με αφορμή τα γεγονότα στο Αρτσάχ.

Μετά τις εναρκτήριες ομιλίες της εκδήλωσης, μια ομάδα 11 φοιτητών άρχισε να διαδηλώνει όταν ο Πρέσβης της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον, Mercan, ανέβηκε στο βήμα για την ομιλία του.

Από την άλλη, ένας διαδηλωτής έβαλε στο στόχαστρο τον Γενικό Πρόξενο του Αζερμπαϊτζάν στο Λος Άντζελες, Ραμίλ Γκουρμπάνοφ, και έκανε φραστική επίθεση.

Armenian protestors reportedly assault Turkish diplomats and staff members of the Turkish Embassy during an event at USC Annenberg in California. pic.twitter.com/ahvHvztyql

— Ragıp Soylu (@ragipsoylu) September 30, 2023

Η 10λεπτη διαμαρτυρία της ομάδας που κατηγορούσε την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν έληξε με την παρέμβαση της ασφάλειας της πανεπιστημιούπολης και της αστυνομίας και η ομάδα απομακρύνθηκε από την αίθουσα.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ομάδα Αρμενίων συγκεντρώθηκε έξω και προσπάθησε να επηρεάσει την κανονική ροή του προγράμματος κάνοντας θόρυβο.

Στην ομιλία του στο συνέδριο, ο Πρέσβης της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον, Mercan, επεσήμανε ότι κοιτάζοντας τον χάρτη, οι περισσότερες συγκρούσεις στον κόσμο λαμβάνουν χώρα γύρω από τη Μέση Ανατολή.
 

Ο Mercan δήλωσε ότι η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας βασίζεται στην αρχή του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ «Ειρήνη στο σπίτι, ειρήνη στον κόσμο» και τόνισε ότι η Τουρκία έχει προσεγγίσει όλα τα τμήματα της κοινωνίας με σεβασμό από την ίδρυσή της.

Καταδικάζει ο Τατάρ 
 

O κατοχικός ηγέτης  Τατάρ καταδίκασε την επίθεση Αρμενίων σε Τούρκους διπλωμάτες χθες στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ.  «Καταδικάζω σθεναρά τις φραστικές και σωματικές επιθέσεις που έγιναν από Αρμενικές ριζοσπαστικές ομάδες εναντίον των αντιπροσωπειών της πατρίδας μας, της Δημοκρατίας της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν, που παρακολούθησαν τη Διάσκεψη Δημόσιας Διπλωματίας της Τουρκίας που πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες . Αυτές οι βίαιες ενέργειες ριζοσπαστικών ομάδων που στοχεύουν να επηρεάσουν την ειρηνευτική διαδικασία που ξεκίνησε στην περιοχή είναι ανησυχητικές», δήλωσε ο Τατάρ 

Keywords
Τυχαία Θέματα