Λοϊζίδης:Φτάσαμε σε ακραίο σημείο και θα έχουμε νεκρό-Δεν έχουμε στήριξη (vid)

Στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος Ισότητας, Νίκος Λοϊζίδης με αφορμή τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν έξω από το Παπαδόπουλος το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Αρχικά, ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε ότι τα Σώματα ασφαλείας έρχονται τώρα μετά που έχουν αποτύχει οι θεσμοί της Πολιτείας να διαμορφώσουν κάποιους χαρακτήρες, ερχόμαστε στο τελευταίο στάδιο, το στάδιο των ναρκωτικών ουσιών, του αλκοολισμού, το στάδιο που όλοι αυτοί που κρύβονται πίσω από την μάσκα και το προσωπείο του οπαδισμού έρχονται στο γήπεδο για να εκτονωθούν. «Να το πούμε καθαρά, έρχονται

στο γήπεδο για να σκοτώσουν. Οι λέξεις μπορούν να ενοχλούν αλλά είναι επιτέλους η ώρα να το πούμε καθαρά», είπε. 

Ο κ. Λοϊζίδης πρόσθεσε ότι υπάρχουν δύο κεφάλαια για τα σώματα ασφαλείας να μπορούν να επέμβουν. Εδώ και χρόνια λόγω της κάρτας φιλάθλου όλοι αυτοί ήταν μακριά από τα γήπεδα και δεν περνούσαν μέσα. Τώρα που αρχίζουν να επανέρχονται και πάλι δεν θα είναι μέσα στο γήπεδο τα επεισόδια αλλά θα είναι απέξω. Το πρώτο σκέλος για τα σώματα ασφαλείας είναι μεταφορικά να στηριχθούν για να μπορέσουν να στηριχθούν , να αντιμετωπίσουν, να συλλάβουν και να καταστείλουν αυτούς τους ταραξίες. Όταν λέω μεταφορικά εννοώ όπως έκανε ο Πρόεδρος που με ανακοίνωση του που είναι αυτό που ζητήσαμε γιατί είχαμε το παράδειγμα της Γαλλίας με τα επεισόδια χούλιγκαν στο Παρίσι, με τον ΥΠΕΞ να τονίζει ότι οι μόνοι ρυθμιστές είναι τα σώματα ασφαλείας και τους έχουμε εμπιστοσύνη.

«Εμείς δεν ακούσαμε ποτέ μία δήλωση στήριξης εδώ και καιρό. Αντίθετα έχουμε ακούσει να μας λένε ότι φταίμε για την συμπεριφορά μας και ότι δεν ακούμε ασυρμάτους στην πρώτη γραμμή όταν υπάρχουν επεισόδια και δεν ακούμε οδηγίες. Αυτό θα μου μείνει αξέχαστο», υπογράμμισε.

Αυτό που πρέπει να γίνει, πρόσθεσε, είναι κινήσεις όπως να φύγουν τα νούμερα από τα κράνη του κάθε αστυνομικού, γιατί οι χούλιγκαν γνωρίζουν το νούμερο και σε επόμενα επεισόδια σου επιτίθεται. Υπάρχουν ελλείψεις στο αστυνομικό σώμα όμως το οργανόγραμμα επιτρέπει σήμερα να δημιουργηθούν οι μόνιμες αντιοχλαγωγικές ομάδες στις επαρχίες που θα επιφέρουν συνοχή και ομαδικότητα.

«Τα χέρια της Αστυνομίας είναι δεμένα, όταν έχουμε στο σβέρκο μας την ανάσα ανακριτών στην κάθε σύλληψη κουκουλοφόρου, ναρκομανή και εγκληματία, όταν δεν έχουμε την ανάλογη στήριξη που όφειλαν να μας δώσουν, γιατί εμείς για ανάλογη βία μιλάμε, όπως καθορίζει ο νόμος. Έχουμε φτάσει σε ακραίο σημείο και θα έχουμε νεκρό. Η καταστολή με ανάλογη βία γίνεται δυστυχώς με ανάλογη βία είναι ξεκάθαρο» κατέληξε.

Δείτε το βίντεο

Στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» μίλησε και ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου, σχολιάζοντας κατά πόσο υπάρχει κενό στην καταστολή της βίας στα γήπεδα.

«Εμείς έχουμε και αριθμούς και δεδομένα για την δράση της Αστυνομίας, εκεί που πολλές φορές η Αστυνομία ανταποκρίθηκε με πιο αυστηρό τρόπο είχαμε κατακριθεί για τον τρόπο αυτό. Από την άλλη υπήρξαν και κάποια άλλα δεδομένα για κάθε στιγμή, ήδη αναφέρουμε ότι σε κάθε αγώνα γίνεται αξιολόγηση της επικινδυνότητας και σίγουρα για τον τελευταίο αγώνα είχε ήδη ζητήσει μια έκθεση ο Αρχηγός της Αστυνομίας, αναφορικά με τα περιστατικά καθώς επίσης και τον σοβαρό τραυματισμό 20χρονου».

Πρόσθεσε επίσης, είχε ήδη προγραμματιστεί μία συνάντηση η οποία θα γίνει σήμερα αναφορικά με τα μέλη τα οποία είχαν λάβει μέρος στην συγκεκριμένη επιχείρηση «για να δούμε τι πήγε λάθος, αν πήγε λάθος, που υστερήσαμε και αν υπήρχαν κάποια κενά τα οποία δεν είχαν καλυφθεί κατά την διάρκεια της αστυνόμευσης του αγώνα».

Κληθείς να σχολιάσει αν τα χέρια της Αστυνομίας είναι δεμένα και κατά πόσο μπορεί να επιβάλει την τάξη, ο κ. Ανδρέου ανέφερε ότι η Αστυνομία επεμβαίνει εκεί που χρειάζεται, «φυσικά κάποια περιστατικά τα οποία έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα που έχουμε κατακριθεί για κάποιες ενέργειες της Αστυνομίας, να δυσκολεύει το έργο μας χωρίς όμως αυτό να είναι αποτρεπτικό για τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνονται από τα μέλη όταν βρίσκονται μπροστά από τέτοια επεισόδια». 

Κλείνοντας ανέφερε ότι, οι οδηγίες που υπάρχουν είναι όταν και εκεί που χρειάζεται η επέμβαση της Αστυνομίας να γίνεται άμεσα, με σκοπό από την μία να υπάρχει καταστολή τέτοιων επεισοδίων και από την άλλη να μην υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστούν είτε πολίτες είτε μέλη της Αστυνομίας.

Δείτε το βίντεο

Keywords
Τυχαία Θέματα