Λοϊζίδης: Απλήρωτες υπερωρίες 8 μηνών στους Αστυνομικούς – Είμαστε σε τέλμα

Στο ανώτατο δικαστήριο, στις 11 Οκτωβρίου, αναμένεται η πρώτη ακρόαση για την υπόθεση τροποποίησης του νόμου που θα δικαίωνε πολλά στελέχη της Μονάδα Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας Κύπρου τα οποία είναι καταρτισμένα, αλλά με το ισχύον σύστημα, δεν έχουν ευκαιρίες ανέλιξης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της  εφημερίδας «Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ» την πρόταση νόμου κατέθεσε ο βουλευτής της ΕΔΕΚ, Κωστής Ευσταθίου και παρά την ομόφωνη στήριξή της απ’ όλα τα κόμματα, ο Πρόεδρος

της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ανέπεμψε στις 20 Απριλίου τον τροποποιητικό νόμο.

Η θέση του Προέδρου για την αναπομπή είναι πως υπήρχαν νομικά σημεία που συγκρούονται με ισχύουσες νομοθεσίες και το Σύνταγμα. Η Βουλή, λαμβάνοντας υπόψη το σημείωμα του Προέδρου, υπερψήφισε και πάλι τον νόμο κατά την τελευταία της συνεδρία.

Ο Πρόεδρος εξέφρασε και πάλι ενστάσεις και έτσι έγινε παραπομπή του νόμου στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Μιλώντας στις Τομές στα Γεγονότα o Πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος, Νίκος Λοϊζίδης, ανέφερε ότι αυτό το νομοσχέδιο έρχεται να τοποθετήσει τους σωστούς όρους, προϋποθέσεις και κριτήρια ούτως ώστε να μπορέσουν αυτά τα εκατομμύρια που επενδύει ο φορολογούμενος πολίτης σε κάποιους απλούς αστυνομικούς  να μην πηγαίνουν χαμένα.

«Αυτό το νομοσχέδιο είναι το προζύμι για πολλά άλλα τμήματα της Αστυνομίας όπως οι λιμενικοί και οι πυροτεχνουργοί. Επενδύουμε εκατομμύρια σαν φορολογούμενοι πολίτες σε κάποια άτομα που βλέπουμε ότι έχουν τις δυνατότητες για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε αυτές τις δυσκολίες στο τμήμα τους και αυτούς τους ανθρώπους να τους επιβραβεύσουμε κάνοντας τους εξειδικευμένους λοχίες με 300 ευρώ περισσότερα βασικό μισθό από τα 1200 που παίρνουν», ανέφερε ο κ. Λοϊζίδης.

Επιπλέον αναφέρθηκε στις απλήρωτες υπερωρίες τους λέγοντας τα εξής, «Οκτώ μήνες υπάρχει καθυστέρηση στην πληρωμή των υπερωριών. Συγκαλέσαμε αύριο έκτακτη συνεδρία της συντεχνίας και θα παρθούν αποφάσεις πρωτοφανείς, είμαστε σε τέλμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα