Λοϊζίδης και Μιλτιάδης οι πρώτες Κυπριακές συμμετοχές

Το αγωνιστικό πρόγραμμα των 1ων Πανευρωπαϊκών Αγώνων αρχίζει στο Μπακού το πρωί του Σαββάτου, και κατά την πρώτη μέρα των αγώνων θα υπάρξουν δύο συμμετοχές Κυπρίων αθλητών. Πρώτος θα αγωνιστεί ο Παναγιώτης Λοϊζίδης στο Καράτε και στη συνέχεια ο Ανδρέας Μιλτιάδης στην Ορεινή Ποδηλασία.

Ο Παναγιώτης Λοϊζίδης θα αγωνιστεί το πρωί στο Καράτε, στην κατηγορία των -75Kg στον 2ο όμιλο, έχοντας ως αντίπαλους κατά σειρά, τον Ιταλό τον Ιταλό Λουίτζι Μπούσα, τον Γερμανό Νόα Μπισχ, και τον Γάλλο Λογκάν Ντα Κόστα. Στόχος του 22χρονου πρωταθλητή μας,

είναι να καταφέρει να βρεθεί στις δύο πρώτες θέσεις του Ομίλου, έτσι ώστε να προκριθεί στους απογευματινούς ημιτελικούς του αγωνίσματος.
«Βρίσκομαι σε πολύ καλή κατάσταση και τον τελευταίο χρόνο πήγα καλά στους αγώνες εκτός Κύπρου. Κέρδισα το Παναγγλικό πρωτάθλημα και πήρα το χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Ανδρών» δήλωσε λίγο πριν την κλήρωση για τους σημερινούς προκριματικούς. Μαζί του στο Μπακού βρίσκεται ο προπονητής του Μάριος Σακκης, με τον οποίο προπονείται από την ηλικία των έξι ετών.
Οι αγώνες του Καράτε (όπως και αυτοί που θα ακολουθήσουν την ερχόμενη εβδομάδα στο Τάε Κβο Ντο), θα πραγματοποιηθούν στην πολύ γνωστή “Crystal Hall” που διαμορφώθηκε ειδικά για τις ανάγκες των αγώνων έτσι ώστε να φιλοξενήσει αριθμό αθλημάτων. Στην αίθουσα αυτή πραγματοποιήθηκε πριν μερικά χρόνια ο διαγωνισμός Γιουροβίζιον.

Το απόγευμα (1.30μ.μ. ώρα Κύπρου), θα αγωνιστεί ο Ανδρέας Μιλτιάδης στην Ορεινή Ποδηλασία. Ο νεαρός 19χρονος αθλητής με την ταχεία ανέλιξη τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, θα έχει αντιπάλους άλλους 42 αθλητές. Θα ξεκινήσει από την 6η και τελευταία γραμμή εκκίνησης και έχει ως στόχο το όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα.
Ο Μιλτιάδης αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες του αγώνα ανέφερε τα εξής : «Θα αγωνιστώ για ότι καλύτερο μπορώ, αφού απέναντι μου θα βρίσκονται οι καλύτεροι του κόσμου. Θα είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα».
Ο Ανδρέας Μιλτιάδης ήταν αθλητής του Χάντμπολ αλλά η δυσκολία της καθημερινής μετάβασης από το Παλαιχώρι όπου διαμένει στη Λευκωσία για προπονήσεις, τον ώθησε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην Ποδηλασία, πριν από δύο περίπου χρόνια. Από τους πρώτους αγώνες ήταν ανταγωνιστικός απέναντι στους κορυφαίους Κύπριους ποδηλάτες τόσο στην Ποδηλασία Δρόμου, όσο και στην Ορεινή Ποδηλασία. Είναι αθλητής της “Elite Cycling” και έχει ως προπονητή τον Ευτύχιο Κασάπη. Κέρδισε τον αγώνα πρόκρισης που έγινε στην Κύπρο, και έτσι συμμετέχει τώρα στη μεγαλύτερη διοργάνωση στην Ευρώπη, στη δεύτερη μόλις συμμετοχή του σε διεθνή αγώνα. Συνοδεύεται από τον προπονητή Αλεξάντερ Τσουπίν.

Keywords
Τυχαία Θέματα