Λόγω κοπώσεως…

Π Ρ Ο Φ Α Ν Ω Σ η κατάσταση αποβαίνει απελπιστικά θλιβερότερη: Ο λαός μαθαίνει από τον Ακιντζί τις στυγνές αλήθειες που του κρύβει ο Αναστασιάδης. Ο λαός μαθαίνει πρώτα από τον Ακιντζί τα κάθε «επόμενα βήματα», τις επόμενες διαδικασίες, τις επόμενες ημερομηνίες, τις «τριμερείς», τα εκτός Κύπρου «Καμπντέιβιντ» κ.ο.κ. Όπου «σύρεται» τελικά ως εντεταλμένος ο Αναστασιάδης. Ενώ αρχικά παρίστανε τον αντίθετο. Τον… «υπό όρους». Και τον θέτοντα δήθεν «προαπαιτούμενες προϋποθέσεις». Οι οποίες λησμονούνται αυθημερόν…

Ξ Α Ν

Α οσφραίνεται ο λαός την γνώριμη ανυπόφορη δυσοσμία της αναξιοπιστίας. Αισθάνεται και τις καθημερινές «επικοινωνιακές» επιχειρήσεις παραπλάνησής του. Με τον καταιγισμό διατεταγμένης ωραιοποίησης της ασχήμιας. Και σκόπιμης, δολίως, απόκρυψης της πραγματικότητας. Η οποία, γι’ αυτόν τον λόγο, καθίσταται επικινδυνότερη. Επειδή ροκανίζει και υποσκάπτει συστηματικά τις δυνατότητες αντίστασης, απέναντι στους τουρκικούς σχεδιασμούς…

Ο Ν Τ Ω Σ η κατάσταση εκτραχύνεται σε απελπιστικά επίπεδα. Επειδή ορατή είναι αφ’ ενός η στυγνή και άκρως επικίνδυνη πραγματικότητα και πολύ πιο ορατή η προσπάθεια συγκάλυψης, απόκρυψης και παραπλανητικής ωραιοποίησής της:

-- ΤΗΝ ΩΡΑ που όλος ο κόσμος παρακολουθεί τον Ερντογάν να διαλαλεί την τουρκική βουλιμία κατά των νησιών μας στο Αιγαίο, και να ορέγεται δημοσίως ακόμη και την… αποκατάσταση των τουρκικών απωλειών της Συνθήκης της Λωζάννης του 1923, ο Αναστασιάδης εκφωνεί καλωσορίσματα της «θετικής ρητορικής της Άγκυρας».

-- ΤΗΝ ΩΡΑ που οι πάντες βλέπουν τις σωρηδόν πράξεις της Τουρκίας για περαιτέρω προσάρτηση των σκλαβωμένων εδαφών της Κύπρου, «με το νερό, με τον ηλεκτρισμό και με τη χειμερινή ώρα Τουρκίας», ο Αναστασιάδης δηλώνει πως «αυτό που κατανοεί είναι η επανάληψη της βούλησης του Τούρκου Προέδρου κ. Ερντογάν να συμβάλει στην επίλυση του Κυπριακού».

-- ΤΗΝ ΩΡΑ που η Τουρκία εκβιάζει με το «προσφυγικό» το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Αναστασιάδης παραπλανά ότι οι Τούρκοι δέχτηκαν δήθεν την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου για τη… «λύση» του, το οποίο όμως σπεύδει ν’ αναποδογυρίσει αναφανδόν «διζωνικά» ο κ. Ακιντζί.

-- ΤΗΝ ΩΡΑ που η Τουρκία μεθοδεύει την περαιτέρω αύξηση και τη νομιμοποίηση του παράνομου Εποικισμού στα κατεχόμενα εδάφη, ο Αναστασιάδης παραζαλίζεται και παραζαλίζει τους πάντες με δηλώσεις «τού ποδαριού» με 90 χιλιάδες, που την επαύριον γίνονται 40 χιλιάδες και στο τέλος καταλήγουν… όλες οι χιλιάδες!

Μ Ε Τ Α ΚΑΙ την ομολογημένη προεδρική ανεπάρκεια «του ποδαριού» λόγω «κοπώσεως», είναι ασφαλώς καθήκον του λαού ν’ αναζητήσει επειγόντως άλλον ηγέτη, άξιο, πρόθυμο, ικανό και… ξεκούραστο!
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Γιατί δεν συγκάλεσε έκτακτο παγκύπριο συνέδριο του ΔηΣυ, σε κάποιο κλειστό στάδιο, π.χ. στο «Ελευθερία - Τάσσος Παπαδόπουλος», ο κύριος Αβέρωφ, για να μιλήσει σε όλους τους (όσους απέμειναν) Συναγερμικούς ο κ. Μεχμέτ Αλί Ταλάτ;
Λάζ. Α. Μαύρος

Keywords
Τυχαία Θέματα