Λ.Κωστρίκης: Κρίσιμη η επόμενη βδομάδα-Η πιθανότητα για lockdown περιοχών(vid)

Ο Μοριακός Ιολόγος, δρ Λεόντιος Κωστρίκης, φιλοξενήθηκε στις «Τομές στα Γεγονότα» του ΣΙΓΜΑ, ο οποίος μίλησε για τα νέα κρούσματα και την περίπτωση των Αραδίππου και Πάφου.

«Οι δύο περιοχές παρουσιάζουν αυτό που ονομάζουμε cluster, δηλαδή παρουσιάζουν μια σύνδεση λοιμώξεων. Αν πάρουμε για παράδειγμα την Πάφο, το cluster ξεκίνησε από το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου από τον ασθενή 0, από τον οποίο εξαπλώθηκε σε ιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και οι νέες επαφές

το μετέφεραν σε άλλες επαφές», εξήγησε.

Πρόσθεσε, ότι «όσον αφορά τη δειγματοληψία στις δύο περιοχές αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι από την τυχαία δειγματοληψία που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες να έχουμε μια εικόνα για το πού βρισκόμαστε στην Πάφο και στην Αραδίππου».

Διαβάστε: 30 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο-Έφτασαν στα 426(ΒΙΝΤΕΟ)

Σχετικά με τα σχόλια στα οποία προχώρησε σήμερα κατά την διάρκεια των ανακοινώσεων του Υπουργείου Υγείας, ότι δηλαδή είναι κρίσιμη η επόμενη βδομάδα, ο δρ Κωστρίκης διευκρίνισε ότι «θα χρειαστούμε μερικές μέρες για να δούμε την συμπεριφορά του ιού μετά την αναβάθμιση των μέτρων από την Κυβέρνηση».

«Όλα θα ξεκαθαρίσουν μετά την Τρίτη. Θα γίνει μια τελική αξιολόγηση και αναλόγως θα προχωρήσουμε», είπε.

Διαβάστε: Δρ. Χ.Πέτρου: «Πιο νωρίς φάρμακα κατά του κορωνοϊού, παρά εμβόλιο»(ΒΙΝΤΕΟ)

Όσον αφορά το ολικό lockdown στις περιοχές, σε περίπτωση μεγάλου αριθμού κρουσμάτων, ο δρ Κωστρίκης είπε πως «ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα έχουμε μπροστά μας θα ενημερώσουμε τους αρμόδιους αλλά η Κυβέρνηση αποφασίζει για το τι θα γίνει. Για να είμαι ειλικρινής, το lockdown στις περιοχές είναι ένα πιθανό σενάριο».

Διαβάστε επίσης:

Έκκληση για βοήθεια από αδελφή γυναίκας καρκινοπαθούς-«Δεν την δέχεται κανείς»

Διευκρινίσεις Αστυνομίας για την εφαρμογή των διαταγμάτων από επιχειρήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα