Λίβερπουλ – Ρεάλ 0-1: Η «Βασίλισσα» επέστρεψε στο θρόνο της και σήκωσε το 14ο!

Πρωταθλήτρια Ευρώπης για το 2022 η Ρεάλ Μαδρίτης! Οι Ισπανοί επικράτησαν με 1-0 της Λίβερπουλ χάρη στο γκολ του Βινίσιους, στον τελικό του “Stade de France”. Η Λίβερπουλ είχε την κατοχή και τις τελικές, ωστόσο η Ρεάλ είχε την… ουσία, καθώς χάρη και στις καθοριστικές επεμβάσεις του Τιμπό Κουρτουά, σήκωσε στον ουρανό της Γαλλίας το 14ο τρόπαιο Champions League

στην ιστορία της!

Κυρίαρχη στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου ήταν η Λίβερπουλ, δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες, με κορυφαία στιγμή το σουτ του Μανέ στο 21’ το οποίο απέκρουσε ο Κουρτουά με τη μπάλα να καταλήγει στη συνέχεια στο δοκάρι. Αντίθετα, η μοναδική καλή ευκαιρία για τη Ρεάλ ήρθε στο 43’ με τον Μπενζεμά  να σκοράρει μετά και από ασυνεννοησία στην άμυνα των “reds”, ωστόσο έπειτα από παρέμβαση του VAR, το γκολ ακυρώθηκε καθώς ο σκόρερ υποδείχτηκε οφσάιντ στο τελείωμα της φάσης. 

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ρεάλ ξαναβρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, με το γκολ να μετράει κανονικά αυτή τη φορά. Στο 59’ ο Βαλβέρδε βρήκε ωραία από τα αριστερά τον Βινίσιους ο οποίος έκανε ιδανικά το τελείωμα σε κενή εστία, βάζοντας σε θέση οδηγού την Ρεάλ στον μεγάλο τελικό! Οι Άγγλοι εξακολουθούσαν να έχουν την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο οι Μαδριλένοι έχοντας τον Κουρτουά σε μια πραγματικά εξαιρετική βραδιά, κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμά τους, παρά τις συνεχείς προσπάθειες της Λίβερπουλ να απειλήσει την περιοχή του Βέλγου τερματοφύλακα. 

Keywords
Τυχαία Θέματα