Λιθουανία: Πολιτοφύλακες με όπλα επιβλέπουν για μέτρα Covid19 τα Χριστούγεννα

Παραστρατιωτικοί  σχηματισμοί  έχουν αναπτυχθεί στο κέντρο του Βίλνιους της Λιθουανίας για να προστατεύσουν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο και να επιβλέπουν την τήρηση των μέτρων. Σύμφωνα με τον τοπικό ιστότοπο ειδήσεων Delfi, η Lithuanian Riflemen’s Union, μια εθελοντική πολιτοφυλακή που υποστηρίζεται από το κράτος, έχει αναπτυχθεί στην πρωτεύουσα ως μέρος της «εντατικοποίησης των αστικών περιπολιών για να εξασφαλίσει ότι ο πληθυσμός συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις και δεν συγκεντρώνεται».

Μια δήλωση από την ομάδα προσθέτει ότι «βλέποντας τον αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων σε πλήθη και ανταποκρινόμενοι

σε αίτημα για αστυνομική υποστήριξη, χθες μεταφέραμε τριάντα  ένοπλους στους κεντρικούς χώρους της πόλης και σε πολλά εμπορικά κέντρα».

Σε μια φωτογραφία που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι μασκοφόροι εθελοντές με εξοπλισμό καμουφλάζ φαίνονται να φρουρούν το κεντρικό χριστουγεννιάτικο δέντρο του Βίλνιους, το οποίο είναι στολισμένο με μπλέ φωτάκια.

Τη Δευτέρα, η Λιθουανία ανακοίνωσε ότι θα παρατείνει το εθνικό lockdown μέχρι το τέλος του έτους, και για την περίοδο των Χριστουγέννων. Σε δήλωση, ο πρωθυπουργός Saulius Skvernelis είπε ότι «εάν οι άνθρωποι τηρούν ακριβώς τους κανόνες, δεν θα χρειαζόμαστε να γίνουν πιο αυστηρά τα μέτρα». Ωστόσο, η κυβέρνηση αντιστάθηκε σε κλήσεις για απαγόρευση όλων των απαραίτητων αγορών, καθώς και επαφών μεταξύ νοικοκυριών.

Η χώρα έχει αναφέρει 77.000 κρούσματα από την έναρξη της πανδημίας τον Μάρτιο, με 673 άτομα να έχουν χάσει την ζωή τους από το Covid-19.

Keywords
Τυχαία Θέματα