Λιοπέτρι: Χειροπέδες σε 28χρονο για ρίψη χειροβομβίδας

Ένας 28χρονος συνελήφθη ως ύποπτος για υπόθεση ρίψης χειροβομβίδας σε υποστατικό, που έγινε τον περασμένο Ιούλιο στο Παραλίμνι.



Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης συνελήφθη χθες βράδυ με δικαστικό ένταλμα ένας 28χρονος από το Λιοπέτρι, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Αργότερα σήμερα ο 28χρονος θα παρουσιαστεί ενώπιον του Επαρχιακού

Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής του.

Υπενθυμίζεται ότι γύρω στις 02.30 της 26ης Ιουλίου 2018 λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία, για πιθανή έκρηξη σε συγκεκριμένη περιοχή στο Παραλίμνι.

Μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στην περιοχή, ωστόσο ο εντοπισμός της ακριβούς τοποθεσίας που ρίχθηκε η χειροβομβίδα κατέστη δύσκολος, επειδή δεν υπήρξαν σοβαρές ζημιές ούτε οποιεσδήποτε ενδείξεις για έκρηξη βόμβας, δηλαδή φωτιά ή καπνός.

Στη σκηνή μετέβησαν άνδρες του ΤΑΕ Αμμοχώστου και πυροτεχνουργοί της Αστυνομίας και από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι εναντίον του υποστατικού ρίχθηκε αμυντική χειροβομβίδα.

Λίγες ώρες αργότερα, γύρω στις 09.30 το πρωί, καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από 50χρονο ότι σε περιτοίχισμα των γραφείων εταιρείας στην οποία είναι διαχειριστής και σε δύο οχήματα που βρίσκονταν σταθμευμένα έξω από τα γραφεία, προκλήθηκαν ζημιές.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές ζημιές σε πλαϊνό τοίχο του υποστατικού και στα δύο οχήματα, από τα οποία το ένα είναι ιδιοκτησία της πιο πάνω εταιρείας και το δεύτερο ανήκει σε εταιρεία ενοικίασης οχημάτων.

Από τη σκηνή παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια, τα οποία στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Keywords
Τυχαία Θέματα