Λίνος Παπαγιάννης: Επιβεβαιωνόμαστε σε Κυπριακό-μετανάστευση

Επιβεβαιωνόμαστε σε όσα λέμε για τη διαχείριση του Κυπριακού και για το μεταναστευτικό και κάποιοι που περιέγραφαν τις προτάσεις μας ως λαϊκισμό, τις επαναλαμβάνουν δημόσια, δήλωσε ο βουλευτής του ΕΛΑΜ Λίνος Παπαγιάννης, ο οποίος ανέγνωσε την ομιλία του Προέδρου του κόμματος Χρίστου Χρίστου, που απουσιάζει για υπηρεσιακούς λόγους στο εξωτερικό, κατά την έναρξη συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού.

Ανέφερε ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία την τελευταία τριετία η Κύπρος

θα εξασφαλίσει από την ΕΕ 29 εκ. ευρώ ενώ η συνολική δαπάνη για το μεταναστευτικό είναι 220 εκ. προσθέτοντας ότι το μεταναστευτικό μαζί με το Κυπριακό είναι «τα μεγαλύτερά προβλήματά μας» και είναι αλληλένδετα και κακώς, όπως ανέφερε, κάποιοι υποβιβάζουν το μεταναστευτικό.

Διαβάστε ακόμη: Επικρίσεις ΠτΒ-Λουκαΐδη για απουσία Υπουργών από τη συζήτηση προϋπολογισμού

Ο κ. Παπαγιάννης επανέλαβε τις προτάσεις του ΕΛΑΜ, μεταξύ άλλων, για αποκοπή επιδομάτων, για απελάσεις παράνομων, για έναρξη απελάσεων σε ασφαλείς περιοχές της Συρίας και για τερματισμό εξέτασης νέων αιτήσεων ασύλου μέχρι αυτές να φτάσουν στο 1% πληθυσμού.

Ανέφερε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών «δεν είναι πρόσφυγες» και υποστήριξε ότι ολόκληρες γειτονιές, σχολεία και δημόσιοι χώροι «γκετοποιήθηκαν». Ο κ. Παπαγιάννης κάλεσε όσους κατηγορούν το ΕΛΑΜ για προαγωγή του μίσους και της μισαλλοδοξίας να πουν που ακριβώς και με ποιο τρόπο το κόμμα του οδηγεί σε όσα το κατηγορούν.

Για το Κυπριακό κάλεσε σε «επιθετική πολιτική» λέγοντας ότι αυτό είναι πλέον επιτακτική ανάγκη και για αλλαγή της βάσης επίλυσης, λέγοντας ότι τα πρόσφατα γεγονότα στη νεκρή ζώνη και στην Πύλα επιβεβαιώνουν τα όσα το ΕΛΑΜ λέει. Ανέφερε επίσης ότι οι στόχοι της Τουρκίας είναι προφανείς και «ο εχθρός μας ένας είναι, η Τουρκία».

Ο κ. Παπαγιάννης είπε ότι σήμερα, λόγω της ακρίβειας, των ψηλών επιτοκίων και της ασυδοσίας των τραπεζών αυτό που βιώνουν οι συμπατριώτες μας είναι μια καθημερινή μάχη για επιβίωση.

Αναμέναμε, είπε, ένα διαφορετικό προϋπολογισμό, που να δείχνει τη διάθεση του κράτους για σχεδιασμούς σε καίριους τομείς της οικονομίας και για ανάπτυξη.

Ο κ. Παπαγιάννης κάκισε το γεγονός ότι απορρίφθηκε η πρόταση του κόμματός του για το δικαίωμα των δανειοληπτών για προσφυγή στην δικαιοσύνη, λέγοντας ότι κακώς χαρακτηρίστηκε η πρόταση επικίνδυνη, προσθέτοντας ότι είναι το πλέον άμεσο μέτρο για να ξεκαθαρίσουν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές. Ανέφερε ότι λόγω των ψηλών επιτοκίων, πολύς κόσμος αδυνατεί να ανταποκριθεί στις δόσεις του και σύντομα τα δάνειά του θα είναι κόκκινα.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε ότι το ΕΛΑΜ εκφράζει έντονη ανησυχία για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης με νέους ρόλους, ευθύνες και θέσεις που δημιουργούνται, για τη διαχείριση του περιβάλλοντος και για τις χαμηλές δαπάνες για την άμυνα, παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις για ενίσχυσή του τομέα της αμυντικής θωράκισης, όπως είπε.

Ο κ. Παπαγιάννης είπε στον τομέα της υγείας καταγράφονται φαινόμενα εκμετάλλευσης του ΓεΣΥ και μεγάλες λίστες αναμονής και θα έπρεπε να δοθεί έμφαση στην πρόληψη, στην ενίσχυση των κρατικών νοσηλευτηρίων σε προσωπικό και εξοπλισμό, αναφέροντας ότι τα νοσοκομεία μας είναι πλέον «χώρος εξυπηρέτησης παράνομων μεταναστών» οι οποίοι και έχουν προτεραιότητα, όπως ανέφερε.

Επέκρινε το γεγονός ότι αποκόπτονται επιδόματα σε μονογονιούς, τρίτεκνους και πολύτεκνους ενώ θα έπρεπε να ενισχύονται και προς αντιμετώπιση του ζητήματος της υπογεννητικότητας. Είπε ότι για αυτές τις κατηγορίες τα εισοδηματικά κριτήρια θα πρέπει να πάψουν να ισχύουν.

Κάλεσε επίσης την Κυβέρνηση να αποκαταστήσει τις αδικίες για τους χαμηλόμισθους ενώ για το συνταξιοδοτικό είπε ότι υπάρχει πρόθεση για κατάργηση του πέναλτι του 12% αλλά ως τώρα δεν υπάρχει κάτι στην πράξη. Αναφέρθηκε επίσης στην πρόθεση για ρύθμιση του θέματος της σύνταξης χηρείας για άνδρες, θέμα το οποίο χαρακτήρισε «μεγάλη αδικία».

Ο κ. Παπαγιάννης είπε επίσης ότι ο πρωτογενής τομέας μας λαμβάνει πολύ λίγη ενίσχυση ενώ θα μπορούσαμε με μεγαλύτερη ενίσχυση να είμαστε αυτάρκεις σε προϊόντα που σήμερα εισάγουμε. 

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα